Guvernul a uitat să adauge măsura suspendării activităţii firmelor care organizează evenimente şi nu respectă regulile în HG publicată în Monitorul Oficial

  • Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU) a hotărât, la început de săptămână, ca activitatea firmelor care organizează evenimente şi nu respectă regulile sanitare să poată fi suspendată.
  • Măsura nu mai apare însă şi în HG publicată în Monitorul Oficial pe 1 iulie, document care preia practic toate celelalte decizii luate de CNSU.
  • Grupul de Comunicare Strategică (CGS) spune că măsura e valabilă, chiar dacă a fost doar comunicată, nu şi publicată în Monitorul Oficial.
1555 afișări
Imaginea articolului Guvernul a uitat să adauge măsura suspendării activităţii firmelor care organizează evenimente şi nu respectă regulile în HG publicată în Monitorul Oficial

Guvernul a uitat să adauge măsura suspendării activităţii firmelor care organizează evenimente şi nu respectă regulile în HG publicată în Monitorul Oficial

Prin Hotărârea 32/2020, CNSU a decis la început de săptămână ca autorizaţia organizatorilor de evenimente care nu respectă regulile sanitare să poată fi suspendată. Comitetul condus de premierul Ludovic Orban a comunicat măsura, însă aceasta nu se regăseşte şi în HG 511/2020, publicată pe 1 iulie în Monitorul Oficial.

De cele mai multe ori, hotărârile CNSU, după adoptare, s-au materializat în hotărâri de Guvern, stabilindu-se astfel şi regulile ce trebuie respectate în baza hotărârilor comitetului condus de premierul Orban.
 
La fel s-a întâmplat şi cu Hotărârea CNSU nr. 32/2020, deciziile de acolo fiind transpuse în HG 511, cu excepţia măsurii care propunea instituirea sancţiunii complementare de suspendare a autorizaţiei de funcţionare pentru organizatorii activităţilor şi evenimentelor care nu respectă, în cadrul acestor evenimente, regulile de siguranţă sanitară. 
 
Am întrebat care este situaţia şi la CGS, care ne-a transmis că nu este obligatoriu ca toate prevederile unei hotărâri CNSU să se regăsească într-o hotărâre de Guvern.
 
"Dacă va fi nevoie, ţinând cont de ceea ce este deja în vigoare, se va proceda la transpunerea şi a altor propuneri prevăzute în hotărârile CNSU. Nu toate prevederile dintr-o hotărâre CNSU se transpun automat într-un HG", scrie în răspunsul dat de reprezentanţii CGS.
 
Acum probabil te întrebi, la fel cum facem şi noi, de ce toate deciziile adoptate prin hotărârea CNSU 32/2020 se regăsesc în HG 511/2020, cu excepţia celei referitoare la suspendarea activităţii firmelor.
 
Secretarul de stat din MAI, Bogdan Despescu, a anunţat vineri că mai multe echipe operative vor face verificări pe litoral, iar acolo unde nu sunt respectate regulile activitatea poate fi suspendată. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici