Guvernul, criticat pentru măsurile luate în pandemie: relaxarea inhibă vaccinarea, campania a fost făcută knockout

Medicul Octavian Jurma îi critică pe guvernanţi deoarece au decis să relaxeze măsurile anti-COVID în timpul sărbătorilor de iarnă. Anunţul a făcut knockout campania de vaccinare, iar consecinţele se vor vedea în ianuarie şi februarie, avertizează specialistul.

1525 afișări
Imaginea articolului Guvernul, criticat pentru măsurile luate în pandemie: relaxarea inhibă vaccinarea, campania a fost făcută knockout

Guvernul, criticat pentru măsurile luate în pandemie: relaxarea inhibă vaccinarea, campania a fost făcută knockout

Octavian Jurma spune că reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR nu şi-au fixat ţinte privind vaccinarea pentru a evita acuzaţiile legate de măsurile de relaxare. Noul guvern repetă greşelile făcute în vară de fostul cabinet, crede Jurma.

„Dacă în vara guvernanţii au declarat sfârşitul pandemiei şi au negat posibilitatea unui nou val pandemic pentru a justifica relaxările şi refuzul certificatului verde, actualul guvern recunoaşte iminenţa valului 5 dar urmează aceeaşi "strategie" negaţionistă. Nici măcar nu încerc să îmi imaginez ce fel de oameni pot rămâne indiferenţi când consecinţele deciziilor lor se traduc în sute de mii de oameni în spitale şi zeci de mii de oameni în mormânt”, susţine specialistul.

Deciziile guvernului afectează campania de vaccinare. „Relaxarea inhibă vaccinarea”, iar urmările se vor vedea anul viitor, avertizează Octavian Jurma.

„Anunţul că urmează o nouă etapă de relaxare fără vaccinare a confirmat aşteptările românilor că relaxarea nu va fi condiţionată de vaccinare, a făcut knockout campania de vaccinare care abia şi-a revenit după dezastrul din vara şi a erodat autoritatea noului guvern. În ritmul actual de vaccinare pragul de 10 milioane persoane vaccinate cu o doză va fi atins la 22 august 2022, prea târziu să ne ajute în valul 5. Consecinţele deciziilor luate în octombrie şi noiembrie se văd acum în prăbuşirea ratei de vaccinare. Consecinţele prăbuşirii ratei de vaccinare, în contextul măsurilor de relaxare adoptate în decembrie, se vor vedea în ianuarie şi februarie”, explică Octavian Jurma.

Opinii similare au şi alţi cercetători români care au avertizat că efectele relaxării din decembrie se vor vedea în prima parte a anului viitor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici