HoReCa cere ajutor. Breasla Cârciumarilor din Braşov a trimis o scrisoare Guvernului şi Prefecturii, prin care cere facilităţi fiscale şi eliminarea discriminării

  • HoReCa vrea să scape de colaps şi vine cu idei de salvare.
  • Breasla Cârciumarilor din Braşov a trimis o scrisoare la Guvern şi Prefectură
  • Antreprenorii cer să nu fie discriminaţi faţă de colegii lor care oferă şi cazare
  • HORECA cere redeschiderea în interior a tuturor restaurantelor, din 15 februarie
  • Antreprenorii din Braşov vor facilităţi fiscale la fel ca cei din construcţii
1208 afișări
Imaginea articolului HoReCa cere ajutor. Breasla Cârciumarilor din Braşov a trimis o scrisoare Guvernului şi Prefecturii, prin care cere facilităţi fiscale şi eliminarea discriminării
HoReCa vrea să scape de colaps şi vine cu idei de salvare. Are nevoie de înţelegere şi ajutor din partea autorităţilor.

Breasla Cârciumarilor din Braşov, unde localurile sunt încă închise, a trimis o scrisoare către Guvern şi Prefectură, prin care cere să fie deschise la interior toate restaurantele, din data de 15 februarie, şi să elimine discrimarea. Oana Coantă are Bistro De L'Arte, în centrul vechi. E forţată să îşi ţină clienţii în frig şi a fost nevoită să investească 14.000 de lei în încălzitoare pentru terasă.

Oana Coantă, proprietar Bistro De L'Arte: Am ales nişte propuneri pe termen scurt, cum este renunţarea pragului de 3%, 5%. Să nu mai depindem de un procent, ci doar de o situaţie de criză foarte mare dacă se mai întâmplă ceva. În mod real, pe asta am pus accentul, faptul că în hoteluri, în restaurantele lor, se poate servi şi la noi nu, creează aşa o discrepanţă nefiind nicio diferenţă în mod real.

În plus, în unele zone se testează foarte puţin aşa că cifrele nu sunt reale. E dispusă să creeze un sistem de check-in, la fel ca la hoteluri, astfel încât să rămână salvate datele clienţilor în cazul unor anchete epidemiologice. Antreprenorii motivează şi că nu există niciun studiu care să arate că oamenii s-au infectat în restaurante.

Ştefan, care are doua localuri în interior, are 22 de anagajaţi activi, iar 13 sunt în şomaj tehnic.

Ştefan Gleveşanu, proprietar Deanes: Apreciem foarte mult că am primit ajutor semnificativ din partea statului, mai exact 41,5%, reprezentând taxele pe care noi le achităm către stat pentru angajaţi. Ne-au fost restituite în luna iunie, iulie şi august şi am dori foarte mult să primim aceşti bani înapoi şi cel puţin 6 luni în decursul anului 2021.

Breasla Cârciumarilor din Braşov mai solicită şi facilităţi fiscale la fel ca cele din domeniul construcţiilor: creşterea salariului minim şi scutiri de taxe pe muncă. Aceste măsuri să fie valabile în următorii 5 ani de zile. Aşa va fi eliminată şi activitatea la negru sau gri, când pe cartea de muncă angajaţii iau salariul minim pe economie.

Solicitări Breasla Cârciumarilor din Braşov

 

  • Redeschiderea tuturor restaurantelor în interior, nu doar cele din hoteluri, începând cu data de 15 februarie
  • Eliminarea criteriului de 3 persoane infectate la mia de locuitori pentru instituirea măsurilor de închidere restaurante
  • Reactivarea măsurii de sprijin financiar prin decontarea a 41,5% din salariul brut de încadrare a unui angajat care este reactivat în muncă
  • Facilităţi fiscale pe salarizare şi creşterea salariului minim, similare celor din sectorul de construcţii
Scrisoarea a fost trimisă Prefecturii Braşov şi către Secretariatul General al Guvernului. 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici