În aprilie, Covid a lovit economia Chinei peste estimări

China a raportat date economice dezamăgitoare pentru luna aprilie, subliniind pagubele mari pe care blocajele Covid le-au provocat în ţară, scrie CNN.

463 afișări
Imaginea articolului În aprilie, Covid a lovit economia Chinei peste estimări

În aprilie, Covid a lovit economia Chinei peste estimări

Cea de-a doua economie ca mărime din lume a raportat scăderi ale vânzărilor cu amănuntul şi ale producţiei fabricilor, cu mult peste aşteptările pieţei.

Vânzările cu amănuntul s-au contractat cu 11,1% în aprilie faţă de anul trecut, potrivit datelor publicate luni de Biroul Naţional de Statistică din China. Această scădere a fost cu mult sub cea de 6,1% prognozată într-un sondaj realizat de Reuters în rândul economiştilor şi, de asemenea, mult mai mică decât scăderea de 3,5% înregistrată în martie.

Producţia industrială a scăzut luna trecută cu 2,9% faţă de anul precedent, inversând o creştere de 5% din martie.

Aceasta marchează cea mai gravă contracţie a producţiei industriale din februarie 2020, când economia Chinei a ajuns aproape la un punct mort, în timpul epidemiei iniţiale de coronavirus.

Şomajul a crescut, de asemenea, la al doilea cel mai ridicat nivel înregistrat vreodată.

Rata şomajului în mediul urban a ajuns la 6,1% în aprilie, în creştere de la 5,8% în martie - care era deja la un maxim al ultimelor 21 de luni. Singura dată când rata şomajului din China a fost mai mare a fost în februarie 2020.

Datele au dus la căderea burselor asitatice. Indicii Hang Seng din Hong Kong, Shanghai Composite din China şi Kospi din Coreea au înregistrat scăderi între 0,3% şi 0,5%.

Economia Chinei a avut un start bun în 2022, înregistrând o creştere de 4,8% în primul trimestru.

Dar eforturile Beijingului de a limita cea mai gravă epidemie de Covid din ultimii doi ani au dat o lovitură puternică activităţii începând cu luna martie.

Până în prezent, cel puţin 31 de oraşe din ţară rămân sub izolare totală sau parţială, potrivit ultimelor calcule ale CNN. Shanghai, centrul financiar şi centrul de producţie al ţării, se află sub izolare de mai bine de şase săptămâni. În această perioadă, multe companii au fost nevoite să îşi suspende operaţiunile, inclusiv producătorii auto Tesla şi Volkswagen şi asamblatorul de iPhone Pegatron.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
china,
economie,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici