India va începe exportul vaccinului împotriva COVID-19 către ţările vecine

  • India va începe de miercuri să exporte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca, oferind, astfel, ţărilor cu venituri medii şi mici şansa de a se imuniza, scrie Reuters.
  • Oficialii au susţinut că primele doze de vaccin vor ajunge în Bhutan şi Maldive. Pe listă se află şi Bangladesh, Nepal, Myanmar şi Seychelles.
  • Singura ţară care nu se află pe lista Indiei este Pakistan, despre care Guvernul din New Delhi a spus că nu a înaintat nicio cerere în acest sens.
1675 afișări
Imaginea articolului India va începe exportul vaccinului împotriva COVID-19 către ţările vecine

India va începe de miercuri să exporte vaccinul împotriva COVID-19 dezvoltat de Oxford/AstraZeneca, oferind, astfel, ţărilor cu venituri medii şi mici şansa de a se imuniza, scrie Reuters.

Serum Institute of India, cel mai mare producător de vaccinuri din lume, a declarat săptămâna trecută pentru Reuters că a înaintat Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii cererea de autorizare de urgenţă a vaccinului Oxford/AstraZeneca produs de ei.

Ministrul de Externe al Indiei a declarat că transportul dozelor va începe de miercuri, conform cererilor din ţările vecine. Oficialii au susţinut că primele doze de vaccin vor ajunge în Bhutan şi Maldive. Pe listă se află şi Bangladesh, Nepal, Myanmar şi Seychelles.

Bangladesh urmează să primească 2 milioane de doze de vaccin joi. Ţara cu 160 de milioane de locuitori, care nu a început campania de vaccinare încă, a mai comandat deja 30 de milioane de doze, conform declaraţiilor oficialilor.

Ministrul de Externe a adăugat că vaccinul celor de la Oxford/AstraZeneca va ajunge şi în Sri Lanka, Afghanistan şi Mauritius imediat ce autorităţile locale vor autoriza vaccinul. Singura ţară care nu se află pe lista Indiei este Pakistan, despre care Guvernul din New Delhi a spus că nu a înaintat nicio cerere în acest sens.

Până acum, ţările dezvoltate au preluat producţia vaccinurilor aprobate la scară largă, Pfizer/BioNTech, Oxford/AstraZeneca şi Moderna, reuşind, astfel, să aprovizioneze şi ţările sărace. Vaccinul celor de la Oxford/AstraZeneca este cea mai la îndemână opţiune de vaccin pentru simplul motiv că este mai uşor de depozitat, spre deosebire de celelalte două vaccinuri, care necesită condiţii speciale de transport.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici