Infectări între românii repatriaţi din Maroc? Ce zice ministrul Rafila

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a declarat, vineri, că nu exclude posibilitatea apariţiei de noi infectări între românii care au fost repatriaţi din Maroc, după ce, între cei întorşi din Africa de Sud au fost trei cazuri pozitive.

1813 afișări
Imaginea articolului Infectări între românii repatriaţi din Maroc? Ce zice ministrul Rafila

Infectări între românii repatriaţi din Maroc? Ce zice ministrul Rafila

Alexandru Rafila a fost întrebat, după întâlnirea de vineri cu reprezentanţii medicilor de familie, dacă între românii întorşi din Maroc sunt cazuri de COVID-19.

„Nu ştiu. Am auzit şi eu în media că e un posibil test pozitiv. Nu este exclus. Nu este nimic spectaculos. (...) Atât tulpina Omicron, cât şi celelalte tulpini circulante nu mai constituie altceva decât certificarea îmbolnăvirii”, a spus ministrul Sănătăţii.

Niciun pasager din avionul care a repatriat 122 de români şi 62 de europeni din Maroc nu au prezentat simptome de infectare cu virusul SARS-CoV-2. Ca măsură suplimentară, persoanele au fost testate şi li s-a recomandat să rămână în autoizolare până la aflarea rezultatului testului.

Rafila a precizat că cele trei persoane infectate, întoarse din Africa de Sud, sunt asimptomatice.

„Nu trebuie să speriem într-un fel lumea, dar trebuie să ne pregătim pentru orice eventualitate”, a spus Rafila, care a menţionat că a discutat cu medicii de familie posibilitatea de a se face teste COVID-19 în cabinete.

Întrebat despre reguli sanitare noi impuse în cazul în care apar cazuri de infectare cu tulpina Omicron, Rafila a spus că nu exclude ca această variantă să existe deja în ţară, dar să nu ştim.

„Eu nu exclud că acest prim caz există deja în România. Poate nu în rândul celor care au fost deja testaţi. Poate au fost persoane care au călătorit şi au venit din diverse ţări şi nu ştim despre ei”, a mai spus ministrul Sănătăţii.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
rafila,
omicron,
maroc

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici