INSP: Peste 1.200 de îmbolnăviri cu tulpini noi şi 30 de decese, în România

1.208 cazuri de îmbolnăvire cu tulpini noi „care determină îngrijorare" au fost confirmate până acum în România. 30 dintre ele au dus la decese.

678 afișări
Imaginea articolului INSP: Peste 1.200 de îmbolnăviri cu tulpini noi şi 30 de decese, în România

INSP: Peste 1.200 de îmbolnăviri cu tulpini noi şi 30 de decese, în România

Conform datelor publicate joi de Institutul Naţional de Sănătate Publică, până pe 9 mai au fost raportate la INSP-CNSCBT 1.791 secvenţieri.

Au fost confirmate 1.208 cazuri cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care tulpina britanică - 1.192, cea sud-africană - 6 şi braziliană -10.

„La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.1.7, având judeţ de infectare Suceava, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică B.1.351, având judeţ de infectare Ilfov, a fost depistată mutaţia E484K. La unul din cazurile confirmate cu linia genetică P.1, având <judeţ de infectare>
municipiul Bucureşti, a fost depistată mutaţia E484K”, arată datele Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile.

Mutaţia E484K nu reprezintă ea însăşi o nouă variantă, ci este o mutaţie care a fost identificată iniţial la varianta sud-africană (B.1.351), apoi braziliană B.1.1.28 (diferită de VOC B.1.351) şi, mai recent, la cea britanică (B.1.1.7). Mutaţia se află în proteina spike şi pare să aibă un impact asupra răspunsului imun al organismului şi, posibil, asupra eficacităţii vaccinale, în sensul scăderii acesteia.

Până la 9 mai, rata de confirmare cu VOC a fost de 67%.

Au fost înregistrate şi comunicate la INSP-CNSCBT 30 decese confirmate cu variante ale SARS-CoV-2 care determină îngrijorare (VOC), din care din cauza tulpinii britanice şi 3 celei braziliene.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici