Interpol anunţă primele confiscări de vaccinuri false în Africa de Sud

  • Aproximativ 2.400 de doze de vaccinuri false au fost confiscate în Africa de Sud.
  • Interpol a oferit asistenţă şi Chinei, unde poliţia a identificat o reţea de vânzări pentru vaccinurile contrafăcute.
232 afișări
Imaginea articolului Interpol anunţă primele confiscări de vaccinuri false în Africa de Sud

Foto: Profimedia

Aproximativ 2.400 de doze de vaccinuri false au fost confiscate în Africa de Sud, în timp ce o reţea de vaccinuri contrafăcute din China a fost dezmembrată, a anunţat miercuri (3 februarie) Interpol, avertizând că este doar „faţa emergentă a aisbergului,” relatează Le Figaro.
 
Autorităţile din Africa de Sud au confiscat sute de vaccinuri false împotriva Covid-19 după o alertă din partea Interpol, care avertizase că serurile vor fi ţinta preferată a reţelelor criminale”, a precizat organizaţia internaţională cu sediul la Lyon. Trei cetăţeni chinezi şi un zambian au fost arestaţi în timpul acestei operaţiuni desfăşurată în Germiston (provincia Gauteng), care a permis şi descoperirea unei „cantităţi mari de măşti contrafăcute”.
 
Interpol a oferit asistenţă şi Chinei, unde poliţia „a identificat o reţea de vânzări pentru vaccinurile contrafăcute Covid-19 şi a preluat spaţiile de fabricaţie, ducând la arestarea a 80 de suspecţi şi confiscarea a mai mult de 3000 de seruri false la faţa locului.” 
 
"Deşi salutăm acest rezultat, este doar vârful aisbergului când vine vorba de infracţiuni legate de vaccinul anti-Covid-19. Aceste arestări subliniază rolul unic al Interpol în reunirea actorilor-cheie din sectoarele public şi privat pentru a proteja siguranţa publică", a declarat secretarul general al Interpol, Jürgen Stock.
 
Interpol avertizează din nou despre vaccinurile neautorizate care sunt oferite în prezent spre vânzare pe internet. „Orice vaccin promovat pe site-uri nu este legitim, nu este testat şi poate fi periculos.”

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici