Israelul este lider la vaccinare. Se estimează că 10% din populaţie ar urma să primească tratamentul pentru coronavirus până în week-end

  • Israel ar putea vaccina până la 10% din populaţie până în week-end
  • Zilnic, 150.000 de persoane primesc vaccinul Pfizer
  • Sunt peste 414.000 de persoane infectate
  • Peste 3.290 de persoane au decedat
1795 afișări
Imaginea articolului Israelul este lider la vaccinare. Se estimează că 10% din populaţie ar urma să primească tratamentul pentru coronavirus până în week-end

Sursa foto: profimedia

Israelienii peste vârsta de 60 de ani s-au aliniat miercuri la un centru de vaccinare din Ierusalim pentru a primi vaccinul anti-Covid, ca parte a efortului de a imuniza populaţia în mijlocul unui al treilea val de infecţii.

Zilnic, se vaccinează 150.000 de persoane, adică aproape 2% din populaţie. Şi asta se întâmplă zi de zi, săptămână de săptămână. Priotari sunt lucrătorii din domeniul sănătăţii, persoanele de peste 60 de ani, îngrijitorii şi persoanele vulnerabile.  

IAN MISKIN, specialist în boli infecţioase: Vrem să continuăm după 6-8 săptămâni. Vrem să continuăm la restul populaţiei. Iniţial, cei în categoriile ridicate de risc, apoi întreaga populaţie.

Deşi a început săptămâna trecută, Israelul a vaccinat mai mulţi oameni în zece zile decât au fost infectaţi cu coronavirusul. Până la sfârşitul acestei săptămâni, se aşteaptă ca ţara ,de 9 milioane de locuitori, să fi injectat peste 10% din populaţia sa cu vaccinuri, o fracţiune mult mai mare decât alte state. Aproape 650.000 de israelieni au primit prima doză de vaccin.

IAN MISKIN, specialist în boli infecţioase: Nu cred că au mai reuşit undeva în lume să se ajungă la aceste numere immense. Nu cred că mai este vreun loc în lume unde să fi reuşit să vizeze 15-20% din populaţia cea mai susceptibilă de a se îmbolnăvi şi să îi vaccineze în 6 săptămâni. Este fără precedent.

Israelul se numără printre ţările de top din lume în ceea ce priveşte vaccinările împotriva coronavirusului pe cap de locuitor, dar pentru a vaccina restul populaţiei, serviciul său de sănătate va avea nevoie de mai multe vaccinuri, potrivit specialistului în boli infecţioase dr. Ian Miskin. Mass-media locală a raportat acorduri cu Pfizer şi Moderna pentru a procura încă câteva milioane de doze pentru începutul anului 2021, ceea ce va fi esenţial dacă lansarea urmează să ţină pasul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici