Italia ameninţă va da în judecată Pfifer din cauza întârzierii la livrarea vaccinurilor anti-Covid:”Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă"

  • Italia intenţionează să întreprindă „în zilele următoare” acţiuni legale împotriva laboratorului Pfizer din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor sale anti-Covid.
  • Şeful celulei de criză pentru pandemie din Italia: "Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă."
  • Vineri, Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat în mod neaşteptat că nu vor putea furniza cantitatea de doze la care s-au angajat.
1010 afișări
Imaginea articolului Italia ameninţă va da în judecată Pfifer din cauza întârzierii la livrarea vaccinurilor anti-Covid:”Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă"
Italia intenţionează să întreprindă „în zilele următoare” acţiuni legale împotriva laboratorului Pfizer din cauza întârzierilor în livrarea vaccinurilor sale anti-Covid, a anunţat şeful celulei de criză pentru pandemie, Domenico Arcuri, notează Le Figaro.
 
"Protejarea sănătăţii cetăţenilor italieni nu este negociabilă," a avertizat el într-un comunicat. „Campania de vaccinare nu poate fi încetinită, cu atât mai puţin administrarea celei de-a doua doze multor italieni care au primit-o deja prima,” a adăugat el.
 
Vineri, Pfizer şi partenerul său BioNTech au anunţat în mod neaşteptat că nu vor putea furniza cantitatea de doze la care s-au angajat, declanşând furia ţărilor europene, criticate deja pentru încetineala campaniei de vaccinare. A doua zi, Pfizer şi BioNTech au dat asigurări că au pus în aplicare un „plan” pentru a limita întârzierile în administrarea vaccinului la o săptămână, în condiţiile în care Europa avea temeri că livrările ar putea fi întârziate între „trei şi patru săptămâni”.
 
Italia, care s-a confruntat săptămâna aceasta cu o reducere cu 29% a livrărilor de doze de vaccin care îi erau destinate, este îngrijorată în special pentru administrarea celei de-a doua doze personalului sanitar, prima categorie vaccinată în această ţară care a imunizat până acum în jur de 1,2 milioane de persoane.
 
Pfizer a informat Italia că „dozele care nu sunt administrate săptămâna aceasta, unilateral şi fără preaviz, nu vor fi livrate săptămâna viitoare, dar, în plus, va exista o uşoară reducere a livrărilor”, asigurat Domenico Arcuri.
 
Vineri, comisarul guvernului italian pentru coronavirus a indicat că „a trimis un răspuns oficial către Pfizer Italia, în care şi-a exprimat dezamăgirea” şi „a cerut restabilirea imediată a cantităţilor de distribuit”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici