Italia revine la speranţă. Primul weekend de vacanţă petrecut în „libertate.” Prima insulă „COVID free” din această ţară

  • 47 de milioane de italieni pot circula între regiunile galbene.
  • Weekendul de 1 mai va fi primul test real nu numai pentru rata de infectare, ci şi pentru revigorarea turismului.
  • Toate autorităţile din Italia au făcut apel la oameni să respecte în continuare regulile, cele mai importante fiind distanţarea şi purtarea măştii.
631 afișări
Imaginea articolului Italia revine la speranţă.  Primul weekend de vacanţă petrecut în „libertate.” Prima insulă „COVID free” din această ţară

Italia revine la speranţă. Primul weekend de vacanţă petrecut în „libertate.” Prima insulă „COVID free” din această ţară

Pentru prima dată în mai mult de un an, aproape toţi italienii vor putea petrece primul weekend de vacanţă în „libertate” sau cu o relaxare semnificativă a restricţiilor, scrie ANSA.

Weekendul de 1 mai va fi primul test real nu numai pentru rata de infectare, ci şi pentru revigorarea turismului.

În următoarele zile, 47 de milioane de italieni vor putea circula între regiunile galbene, iar pentru a ajunge în celelalte zone au nevoie de „permisul verde”, documentul care atestă vaccinarea sau un test negativ anti-COVID.

Pe străzi, însă, se vor intensifica activităţile poliţiei, care doar în ultimele 24 de ore au controlat peste 101.000 de persoane şi au dat 881 de sancţiuni.

Toate autorităţile din Italia au făcut apel la oameni să respecte în continuare regulile, cele mai importante fiind distanţarea şi purtarea măştii.

Muzeele vor fi deschise, cu rezervare, iar teatrele şi cinematografele se vor redeschide pe parcurs.

De asemenea, italienii vor profita şi vor face excursii în afara oraşelor, dovadă fiind rezervările pe site-urile turistice.

Odată cu revenirea regiunii Campania în zona galbenă, companiile de transport maritim au reluat legăturile cu Ischia, care în câteva zile va deveni prima insulă „COVID free” din Italia.

Hotelurile şi restaurantele încep să se redeschidă aproape peste tot, iar pe litoral locurile exterioare, singurele permise, s-au epuizat de mai multe zile.

Sardinia a rămas în zona roşie pentru a treia săptămână consecutivă, în timp ce Valle d'Aosta, Puglia, Basilicata, Calabria şi Sicilia în cea portocalie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici