Japonia a înregistrat o scădere cu 20% a sinuciderilor odată cu implementarea restricţiilor

  • În luna aprilie s-au înregistrat cu 20% mai sinucideri în Japonia.
  • Rezultatul se datorează cel mai probabil programului mai lejer, timpului suplimentar petrecut cu familia şi întârzierii anului şcolar.
  • Scăderea este cea mai mare din ultimii 5 ani
287 afișări
Imaginea articolului Japonia a înregistrat o scădere cu 20% a sinuciderilor odată cu implementarea restricţiilor

Rata de suicid din Japonia a înregistrat o scădere cu 20% în luna aprilie în comparaţie cu anul trecut. Rezultatul bun vine în ciuda îngrijorărilor iniţiale că pandemia va duce la o creştere din cauza stresului şi scăderii personalului din centrele de prevenţie, relatează The Guardian.

Oamenii au petrecut mai mult timp cu familiile, timpul petrecut în trafic a scăzut, iar munca de acasă a crescut în popularitate. Aceşti factori la care se adaugă şi întârzierea anului şcolar sunt consideraţi "responsabili" de acest rezultat bun.

Bullyingul din şcoli este considerat unul dintre factorii principali ce conduc la suicid în rândul adolescenţilor, iar întârzierea anului şcolar a contribuit la o scădere şi în acestă zonă.

În aprilie, 1455 de persoane şi-au pus capăt zilelor cu 359 mai puţini decât în aprilie 2019.

Sinuciderile sunt un aspect intens discutat în Japonia care are una dintre cele mai mari rate. În 2003 au fost peste 34.000 de astfel de cazuri. De atunci s-au luat măsuri ce au dus la o scădere treptată, anul trecut numărul total fiind de puţin peste 20.000 de cazuri.

Centrele de prevenţie au fost afectate de carantină şi au funcţionat cu efective reduse.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici