Laptele matern, studiat ca posibil tratament pentru COVID-19

  • Mamele care alăptează din New York se înscriu la un studiu care cercetează laptele matern ca posibil tratament pentru COVID-19
  • Peste 900 de femei s-au înscris până acum la studiu
  • Anticorpii din laptele matern este studiat de medicii americani
1071 afișări
Imaginea articolului Laptele matern, studiat ca posibil tratament pentru COVID-19

Laptele matern, studiat ca posibil tratament pentru COVID-19

Americanii studiază laptele matern ca posibil tratament pentru persoanele infectate cu coronavirus. Peste 900 de mame care alăptează din zona statului New York s-au înscris la studiul efectuat de medicul Rebecca Powell de la şcoala de medicină Icahn de la Mount Sinai.

"Ipoteza este că ar exista anticorpi în lapte care pot să lupte cu COVID-19 pentru că există o proporţie a anticorpilor din lapte care provin din sânge. Sperăm ca nivelul anticorpilor să fie ridicat şi să aibă o funcţie protectivă. E important pentru bebeluşii hrăniţi la sân, evident. Dincolo de asta, dacă sunt niveluri ridicate de anticorpi protectivi, aceşti anticorpi ar putea fi purificaţi şi folosiţi în tratamente în cazuri severe de COVID-19", explica medicul Powell.

Medicul îi avertizează pe oameni să nu cumpere lapte matern de pe internet ca să-l bea. "Nu recomand nimănui să cumpere lichide corporale de pe internet ca să le ingereze. Orice lichid corporal poate să poarte alte boli. Eu vorbesc despre purificarea anticorpilor specifici din lapte pe care să-i folosesc în scop terapeutic", spune femeia.

SUA este cea mai afectată ţară din lume de coronavirus - 925.000 de persoane infectate şi 52.000 de morţi.


Abonează-te la Mediafax pe Youtube: Tragedia New York-ului, prin ochii unei românce. E mai riscant să mergi la spital

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici