Noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Bilanţul ajunge la 47

  • Alte noi cazuri de coronavirus au fost confirmate la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului Strategic de Comunicare privind situaţia COVID-19 în România.
  • Printre cele mai recente cazuri se numără şi cinci bărbaţi, contacţi ai bărbatului din Arad.
  • Aceştia au venit din Italia în data de 9 martie şi au fost carantinaţi în Arad imediat de la sosire.
33903 afișări
Imaginea articolului Noi cazuri de coronavirus confirmate în România. Bilanţul ajunge la 47

Sursa foto: Profimedia

UPDATE ora 22.36 Încă două cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilanţul a ajuns la 47

„Caz 46 - Femeie, 63 de ani, contact cu femeia de 35 de ani care a călătorit în Israel şi care s-a întors în România în data de 29 februarie”, arată informarea de presă a GCS.

Cazul 47 este cel al unui bărbat de 48 de ani, cu domiciliul în Bucureşti, care este asimptomatic.

„Acesta este un contact direct cu fiul pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota”, mai arată sursa citată.

Doar în cursul zilei de miercuri, până la momentul transmiterii acestei ştiri, au fost confirmate 18 noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus. 

UPDATE ora 22.00 Al 45-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

„Bărbat, 20 de ani din Iaşi. A venit din Italia pe 10.03.2020 şi a intrat în carantină la Satu Mare. Este asimptomatic”, arată informarea de presă a GCS.

Potrivit sursei citate, „în această aseară va fi transportat cu izoleta la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi”.

Tânărul a venit cu maşina în care mai era o persoană, care la test a ieşit negativ. „Testul va fi reluat”, a conchis sursa menţionată.

Printre cei infectaţi se numără şi un ofiţer SRI, a anunţat Serviciul într-un comunicat de presă.

UPDATE ora 20.48 Alte cinci cazuri de coronavirus au fost confirmate în România. Bilanţul a ajuns la 44

„Este vorba de cinci bărbaţi de 22, 30, 34, 36 şi 57 de ani veniţi prin vama din Italia în data de 9.03.2020, care au fost carantinaţi în Arad imediat de la sosire”, potrivit anunţului de presă al GCS.

Aceştia au intrat în contact cu bărbatul din Arad, confirmat marţi şi care acum se află în carantină.

Doar în cursul zilei de miercuri, până la momentul transmiterii acestei ştiri, au fost confirmate 15 noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus.

UPDATE ora 20.05 Al 39-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România. Un bărbat de 52 de ani din Constanţa

„Informare de presă. Caz 39. Barbat, 52 de ani, Constanţa, declară că nu a avut contact cu o persoană infectată şi nici nu a călătorit în această perioadă. Rezultatul testului pentru COVID 19 este pozitiv”, arată Ministerul Sănătăţii, miercuri, pe Facebook.

În urmă cu aproximativ o oră a fost confirmat al 38-lea caz de coronavirus la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului Strategic de Comunicare privind situaţia COVID-19 în România.

Este vorba despre o femeie de 54 de ani care este contact direct al pacientului care a fost internat la Spitalul Gerota.

UPDATE ora 18.43 Al 38-lea caz de coronavirus a fost confirmat în România

Fostul ofiţer MAI internat iniţial în Spitalul „Dimitrie Gerota” este acum în stare gravă la Institutul de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Capitală. Bărbatul în vârstă de 60 de ani este ajutat să respire cu ajutorul unui aparat de ventilaţie mecanică.

Bărbatul a fost mutat acolo imediat după ce testele au arătat că are infecţia cu noul coronavirus.

Surse din interiorul spitalului spun că bărbatul are alte două boli cronice dificile, acesta fiind motivul pentru care starea sa s-a înrăutăţit. El este conectat la un aparat de ventilaţie mecanică ce îl ajută la respiraţie.

Bărbatul de 60 de ani, pensionar al MAI din 2015, a fost internat pentru a doua oară în data de 5 martie în Spitalul „Dimitrie Gerota” cu simptome diferite faţă de cele prezente în cazul infecţiei cu Covid 19. El a declarat iniţial pe proprie răspundere că nu a călătorit în afara ţării, însă ulterior le-a spus medicilor că s-a întors din Israel pe 26 februarie.

Conducerea Spitalului „Dimitrie Gerota” a restricţionat total accesul în unitatea sanitară.

De asemenea, al 30-lea caz de infecţie cu COVID-19 în România este o femeie de 43 de ani, medic gastroenterolog la Spitalul „Dimitrie Gerota” din Bucureşti, ea fiind primul cadru medical din ţara noastră care se infectează cu acest virus. Doctorul a intrat în contact cu ofiţerul în rezervă al MAI.

Pe numele fostului ofiţer MAI, confirmat cu noul coronavirus, a fost deschis un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, deoarece acesta nu a spus că a fost plecat în Israel şi a îmbolnăvit mai multe persoane din Bucureşti.

UPDATE ora 17.40 Încă un bucureştean confirmat cu noul coronavirus. Sunt 37 de cazuri în ţară

Încă un bucureştean a fost confirmat cu noul coronavirus, miercuri, numărul total de cazuri ajungând la 37, între care 17 în Capitală, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. 

Potrivit GCS, bărbatul a călătorit Stuttgart în perioada 26 februarie – 2 martie.

Bucureşteanul are 47 de ani şi are simptome din data de 6 martie.

În prezent, el este internat la Spitalul Victor Babeş.

În total sunt 37 de cazuri confirmate la nivel naţional, dintre care 17 în Bucureşti.

Un bărbat din Bucureşti, confirmat cu noul COVID-19, este în stare gravă

Încă un bărbat din Bucureşti, care a călătorit în Israel la sfârşitul lunii februarie a fost confirmat, miercuri cu noul coronavirus. Acesta are 56 de ani şi este internat la Terapie Intensivă, la Spitalul „Victor Baleş”, potrivit Grupului de Comunicare Strategică. În prezent sunt 36 de cazuri.

Potrivit GCS, cazul cu numărul 36 confirmat cu noul coronavirus este din Bucureşti şi a călătorit în Israel în perioada 22-29 februarie 2020.

Acesta are 56 de ani şi este în stare gravă.

„Ieri noapte (marţi spre miercuri noaptea - n.r.) a prezentat simptome, starea de sănătate s-a agravat, este internat în ATI la Spitalul V. Babeş”, a transmis GCS.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici