Marea Britanie se aşteaptă la un scenariu de coşmar: „Probabil, coronavirusul se va răspândi”

Premierul Marii Britanii, Boris Johnson, a anunţat că, probabil, epidemia de coronavirus se va răspândi şi mai mult pe teritoriul Regatului Unit, scrie The Guardian.

4680 afișări
Imaginea articolului Marea Britanie se aşteaptă la un scenariu de coşmar: „Probabil, coronavirusul se va răspândi”

Marea Britanie se aşteaptă la un scenariu de coşmar: „Probabil, coronavirusul se va răspândi”

„Cred că este foarte important să spunem că aceasta este o problemă care, cred eu, probabil se va agrava pentru această ţară în decursul următoarelor zile şi săptămâni şi, deci, vom face toate pregătirile necesare pentru acest scenariu”, a declarat Boris Johnson, potrivit cotidianului The Guardian.

Şeful Guvernului britanic a convocat o şedinţă COBRA, grupul care gestionează situaţiile de criză naţionale sau regionale, şi a anunţat că miniştrii au pus la cale un plan, care va fi publicat marţi, pentru „a împiedica răspândirea bolii şi pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili”. Până la anunţarea măsurilor, Boris Johnson le-a cerut oamenilor un lucru simplu.

„Lucrul cel mai util pe care îl putem face cu toţii pentru a sprijini sistemul sanitar să oprească răspândirea coronavirusului este să ne spălăm pe mâini cu apă fierbinte şi săpun”, a mai declarat Johnson.

În prezent, în Marea Britanie au fost confirmate 40 de cazuri de infecţie cu coronavirus.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici