Mărturia emoţionantă a unei tinere perfect sănătoase, supusă calvarului COVID-19. ”Mi-a atacat toate organele” | FOTO

  • Lily Burns a stat o săptămână la terapie intensivă, bolanvă de coronavirus
  • Tânăra de 21 de ani era convinsă că va muri şi consideră că vindecarea ei este „miraculoasă”
  • Pacienta nu suferea de alte afecţiuni şi, în afară de contractarea virusului SARS-CoCV-2, era perfect sănătoasă
2991 afișări
Imaginea articolului Mărturia emoţionantă a unei tinere perfect sănătoase, supusă calvarului COVID-19. ”Mi-a atacat toate organele” | FOTO

Sursa FOTO: Facebook Lily Burns

Lily Burns a ajuns la spital pentru investigaţii în privinţa unei infecţii suspecte la rinichi. Starea ei de sănătate s-a deteriorat rapid, fiind diagnosticată în scurt timp cu Covid-19.

Ea a declarat pentru BBC că participa la o cursă în sprijinul Serviciului Naţional pentru Sănătate când a început să se simtă rău.

"Am ajuns acasă şi tot nu mi-a trecut", a povestit ea. "Am consultat serviciile medicale disponibile în afara orelor de lucru, care m-au suspectat de o infecţie la rinichi. Singurul simptom de coronavirus era febra.”

"Din cauza riscului de a lua coronavirus, m-au sfătuit să nu merg la spital. M-au trimis acasă şi mi-au spus să merg la camera de gardă dacă situaţia se agravează.”

Dar starea lui Lily nu s-a îmbunătăţit, aşa că tânăra s-a internat. A fost testată şi pentru coronavirus, dar rezultatul iniţial a ieşit negativ. Mai optimistă, s-a transferat la Spitalul Raigmore, unde al doilea test a confirmat infectarea cu virusul SARS-CoV-2.

„A început să îmi fie teamă. COVID-19 mi-a atacat toate organele interne - inima, ficatul, rinichii. Au încercat să-mi administreze oxigen prin căile respiratorii, dar pentru că aveam nevoie de cantităţi atât de mari au fost nevoiţi să mă sedeze. Am stat aşa şapte zile. Singurul lucru pe care mi-l amintesc este ieşirea din ambulanţă. M-au dus într-o cameră cu aproximativ 8-10 medici. A fost destul de copleşitor pentru mine. Şi înspăimântător.”

După ce a început să se recupereze, Lily şi-a putut suna familia pe Facetime. „Cred că a fost o experienţă traumatizantă pentru ei”, a spus tânăra care s-a întors între timp acasă. „Sunt foarte emoţionată. Prietenii mi-au adus cadouri, dar, evident, nu se pot apropia de mine şi este foarte greu."

Lily le-a mulţumit medicilor într-o postare pe Facebook: „Trebuie să profit de această ocazie pentru a mulţumi unităţii de terapie intensivă din Raigmore, căreia îi datorez efectiv viaţa. Profesionalismul lor, sprijinul oferit şi modul în care mă făceau să râd, totul a fost la cel mai înalt nivel! Sunt nişte adevăraţi eroi!”

De asemenea, tânăra îi sfătuieşte pe toţi să respecte măsurile şi să se protejeze de coronavirus. „Nu i-aş dori nimănui să treacă prin aceleaşi chinuri.”

Sursa FOTO: Facebook Lily Burns

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici