Măştile de protecţie sunt periculoase pentru copii sub doi ani, arată un grup medical din Japonia

  • Măştile pot îngreuna respiraţia copiilor deoarece căile respiratorii sunt înguste
  • Asociaţia Niponă de Pediatrie avertizează părinţii că măştile sunt prea riscante pentru copii mici
  • Utilizarea măştilor poate pune presiune pe inima micuţilor
683 afișări
Imaginea articolului Măştile de protecţie sunt periculoase pentru copii sub doi ani, arată un grup medical din Japonia

Sursa foto: profimedia

Copii sub doi ani nu ar trebui să poarte măşti, pentru că acestea îngreunează respiraţia şi cresc riscul de sufocare, conform Asociaţiei Nipone de Pediatrie din Japonia.

Din cauza faptului că majoritatea ţărilor uşurează restricţiile adoptate pe fondul pandemiei de coronavirus, experţii din domeniul sănătăţii au recomandat oamenilor să poarte mască atunci când este dificil să menţină distanţa socială.

Dar măştile pot deveni un risc pentru copii mici, mai ales că pun presiune pe inimă, relatează Reuters.

Până în prezent există foarte puţine cazuri grave de coronavirus la copii, iar în majoritatea cazurilor s-au infectat din cauza unui membru al familiei.

Centrul de Control al Bolilor din SUA şi Academia Americană de Pediatrie recomandă, de asemenea, ca în cazul copiilor sub vârsta de doi ani, masca sa nu fie utilizată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici