Medic: Varianta Omicron nu strică sărbătorile românilor

  • Medicul Octavian Jurma este de părere că varianta Omicron nu va produce un nou val al pandemiei în România în luna decembrie.
  • Numărul cazurilor s-ar putea înmulţi în ianuarie şi februarie, în funcţie de măsurile luate de autorităţi, consideră Jurma.
1885 afișări
Imaginea articolului Medic: Varianta Omicron nu strică sărbătorile românilor

Medic: Varianta Omicron nu strică sărbătorile românilor

Specialistul estimează că numărul cazurilor de infectare cu virusul SARS-CoV-2 nu va creşte de sărbători.

„Este exclus ca varianta Omicron să poată produce un nou val în România în luna decembrie chiar şi în absenţa acestor măsuri, pentru că dobândirea dominanţei Omicron va dura cel puţin 2-3 săptămâni. Deci luna decembrie va fi relativ liniştită în România la ieşirea din valul 4-Delta”, susţine Octavian Jurma.

Medicul crede că impactul şi extinderea variantei Omicron pot fi diminuate prin vaccinare şi prin utilizarea certificatului verde.

„Dacă însă măsurile de prevenţie pot amână debutul valului 5-Omicron din ianuarie până în februarie, am putea salva mii de vieţi, mai ales dacă acest răstimp va fi folosit pentru vaccinare şi adoptarea certificatului verde. Evident rată de vaccinare depinde fundamental de adoptarea certificatului verde, care devine cea mai importantă măsură absenţa din România. Nu doar că lipseşte, dar au fost repetate asigurările publice că nu va fi introdus pentru biserici şi deci nici pentru alte activităţi cu pretenţii simiare de esenţialitate. Aici bătălia este pierdută înainte de a începe”, este concluzia lui Jurma.

Două cazuri de infectare cu varianta Omicron au fost descoperite în România.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
omicron,
val,
românia

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici