Medicul Alexandru Rafila: „Odată plecaţi în vacanţă putem să ducem noi virusul în alte ţări”

  • Perioada concediilor vine şi cu riscuri la pachet, în contextul pandemiei provocată de noul coronavirus.
  • Medicul Alexandru Rafila consideră că turiştii trebuie să fie prudenţi şi responsabili, întrucât există posibilitatea ca aceştia să transporte virusul dintr-o ţară în alta.
  • Acesta punctează şi pe verificarea numărului de cazuri din Bulgaria sau Grecia, dar şi lista ţărilor unde se poate călători fără a intra în izolare la întoarcerea în ţară.
1303 afișări
Imaginea articolului Medicul Alexandru Rafila: „Odată plecaţi în vacanţă putem să ducem noi virusul în alte ţări”

Medicul Alexandru Rafila

Medicul Alexandru Rafila a declarat că românii vor putea pleca în concedii în ţări unde numărul de infectaţi este mai mic fără ca la întoarcere să fie obligaţi să stea în izolare, conform romaniatv. Prin urmare, specialistul susţine că oamenii trebuie să fie în continuare prudenţi şi responsabili, întrucât există posibilitatea ca turiştii să transporte virusul dintr-o ţară în alta. 
 
Expertul susţine că în cazul unei probleme de sănătate publică există două elemente contradictorii: faptul că fiecare se gândeşte la problema personală, iar problema generală este de sănătate a comunităţii.  „Totdeauna când vorbim de probleme de sănătate publice, ai două elemente care sunt oarecum contradictorii. Omul se gândeşte la problema lui personală. Cea de-a doua este problema generală de sănatate a comunitaţii”, susţine Rafila.
 
De asemenea, Alexandru Rafila susţine că trebuie verificată situaţia cifrelor din Bugaria sau Grecia, dar şi lista ţărilor unde se poate călători fără a fi izolat la întoarcere.
 
„Părerea mea este că dacă acest lucru se menţine, măsura izolării nu se va mai aplica. Vii dintr-o ţară în care şansele de a fi infectat sunt mai mari decât în România. Cum în România am avut în medie 250 de cazuri pe săptămână, trebuie să vedem care sunt aceste cifre în Bulgaria sau în Grecia. Lista ţărilor unde poţi să călătoreşti fără să fii izolat la întoarcere. Ulterior, dacă este rezonabil, măsura izolării să nu fie necesară. Lucrul ăsta nu înseamnă că avem un comportament lipsit de responsabilitate. Odată plecaţi în vacanţă putem să ducem noi virusul” , a conchis specialistul.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici