Video Medicul italian care salvează pacienţii bolnavi de cancer din calea Covid-19

  • Un medic din Italia ajută bolnavii de cancer într-o provincie puternic afectată de Covid-19
  • Medicul îşi trimite colegii acasă la pacienţii care au cancer
  • Medicul le pune la dispoziţie bolnavilor tratamentul cu hidroxiclorochină
279 afișări

Când munceşti sub presiunea timpului îţi greu să iei decizii importante. Pentru medici aşa arată fiecare zi, dar următorul caz te va impresiona în mod special. Într-una dintre cele mai afectate provincii din Italia, un medic oncolog a găsit soluţia salvatoare pentru bolnavii de cancer.

A reuşit să ţină în viaţă în jur de 100 de oameni, pentru că nu i-a dus la spital, unde ar fi putut face o formă gravă de Covid-1. A ales să trimită echipe de medici la ei acasă.

„Mergem acasă la ei, facem o examinare toracică cu ultrasunete, punem un diagnostic de pneumonie şi le lăsăm doze corecte de antiviral pentru şapte/opt zile”, Luigi Cavanna, medic oncolog.

Pe lângă tratament, pacienţii primesc şi un aparat ca să îşi măsoare singuri saturaţia de oxigen şi au la dispoziţie în permanenţă un număr de telefon ca să comunice datele. Oncologul le dă celor bolnavi hidroxiclorochină pentru a-i apăra de virus. 

„Chiar şi numai când văd că mergem la ei, în suferinţa lor, sunt emoţionaţi: "vine cineva să ne vadă". Sub aparenţa noastră de monştri, din cauza costumelor, pot vedea trăsături umane, iar impactul este emoţionant. Nu doar unul ne-a spus că va sfârşi cumva, dar este grozav că am mers la el. Iar asta este nepreţuit pentru un medic”, adaugă Luigi Cavanna.

Mai puţin de 10% din pacienţii doctorului Cavanna au avut nevoie de spitalizare. Oncologul spune că a fost contactat de colegi din alte zone ale Italiei, pentru a-i sfătui cum să aplice şi ei modelul tratamentului la domiciliu. 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici