Miercuri va avea loc prima reuniune a grupului consultativ de epidemiologi şi virusologi pentru COVID-19, alcătuit de Comisia Europeană

Miercuri va avea loc prima reuniune a grupului consultativ privind COVID-19 alcătuit din epidemiologi şi virusologi din diferite state membre pentru a formula orientări ale UE cu privire la măsurile de gestionare a riscurilor, anunţă Comisia Europeană.

313 afișări
Imaginea articolului Miercuri va avea loc prima reuniune a grupului consultativ de epidemiologi şi virusologi pentru COVID-19, alcătuit de Comisia Europeană

Comisia Europeană formează un grup consultativ de epidemiologi şi virusologi pentru COVID-19

Preşedinta Ursula von der Leyen a declarat: „Coronavirusul schimbă într-un mod rapid viaţa şi societăţile noastre. Toate guvernele trebuie să ia în fiecare zi decizii adecvate şi în cunoştinţă de cauză pentru populaţia Europei. Acesta este motivul pentru care expertiza ştiinţifică şi consultanţa potrivită sunt acum mai valoroase ca niciodată. Sunt recunoscătoare tuturor experţilor de renume din acest grup pentru ca îşi folosesc cunoaşterea în beneficiul comunităţii.”

Grupul va oferi consultanţă Comisiei cu privire la formularea de măsuri aplicabile tuturor statelor membre în funcţie de diferitele etape ale epidemiei în UE şi luând în considerare contextele naţionale specifice; identificarea şi reducerea lipsurilor, inconsecvenţelor sau deficienţelor în măsurile luate sau care urmează să fie luate în ceea ce priveşte limitarea şi gestionarea răspândirii COVID-19, inclusiv în abordări şi tratamente clinice, pentru a depăşi impactului cauzat de virus; prioritizarea asistenţei medicale, a protecţiei civile şi a altor resurse, precum şi măsurile de sprijin care urmează să fie organizate sau coordonate la nivelul UE; ulterior, recomandarea de măsuri de politici pentru atenuarea consecinţelor pe termen lung ale COVID-19.

Şapte persoane din şase state membre compun acest grup, iar acestea vor acţiona în nume propriu şi în mod independent. Membrii vor delibera cel puţin de două ori pe săptămână — dacă nu mai mult — prin intermediul videoconferinţelor, pe baza întrebărilor adresate de către Comisie sau din proprie iniţiativă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici