Ministerul Sănătăţii face precizări despre medicul cu paralizie facială, după vaccin. Diagnosticul a fost infirmat

Doctoriţa în vârstă de 32 de ani, din Vâlcea, despre care s-a aflat că a suferit o paralizie facială după administrarea dozei de rapel a avut doar „simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate”, transmite, vineri, MS.

1619 afișări
Imaginea articolului Ministerul Sănătăţii face precizări despre medicul cu paralizie facială, după vaccin. Diagnosticul a fost infirmat

Ministerul Sănătăţii face precizări despre medicul cu paralizie facială, după vaccin. Diagnosticul a fost infirmat

Ministerul Sănătăţii a transmis, vineri, precizări referitoare la cazul femeii de 32 de ani din Vâlcea, cu suspiciune de paralizie facială periferică dreaptă, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

„Potrivit primului buletin de raportare a reacţiilor adverse post-vaccinare (RAPI), parafat de un medic specialist neurolog, pacienta prezenta simptomatologia unei paralizii faciale periferice drepte, mioclonii, episoade intermitente de vertij şi subfebrilitate. Toate investigaţiile complexe efectuate ulterior debutului clinic atât la Spitalul Judeţean de Urgenţă Vâlcea, cât şi la Spitalul Universitar de Urgenţă din Bucureşti au infirmat diagnosticul de paralizie facială periferică dreaptă”, arată Ministerul Sănătăţii.

În prezent, doctoriţa se află în stare clinică bună.

Ministerul Sănătăţii a fost informat, joi, de către reprezentanţii Institutului Naţional de Sănătate Publică - Centrul Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile despre o reacţie adversă rară, respectiv paralizie temporară facială, după administrarea celei de a doua doze de vaccin BioNTech Pfizer (Comirnaty).

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici