Ministrul Educaţiei: ”Am fost somaţi să oprim campania

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acuză că au fost primite sute de mesaje pe toate canalele de comunicare prin care i se cere „imperativ” să stopeze campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

3516 afișări
Imaginea articolului Ministrul Educaţiei: ”Am fost somaţi să oprim campania <Vaccinare şi testare pentru învăţare>”

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, acuză că au fost primite sute de mesaje pe toate canalele de comunicare prin care i se cere „imperativ” să stopeze campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”.

Sorin Cîmpeanu a spus, joi seara, la Digi 24, că mai sunt 9 judeţe unde trebuie să mai ajungă campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”, dar că au fost somaţi cei din Minister să oprească campania.

„Pledăm cât putem de mult. Mai avem 9 judeţe în care se vor organiza în zilele următoare evenimente în campania „Vaccinare şi testare pentru învăţare”. Am fost somaţi imperativ. Avem sute de mesaje mai mutl sau mai puţin oficiale primite pe adresa Ministerului, pe adresa personală, pe toate căile de comunicare, pentru a întrerupe această campanie. Nu vom întrerupe această campanie. Îmi pare rău că dezamăgesc un număr important de persoane care au trimis aceste mesaje, nu vom întrerupe această campanie”, a spus Cîmpeanu.

Acesta a precizat că MEN este obligat să promoveze încrederea în sistemul medical şi în progresele ştiinţei, pentru că „vaccinurile au fost obţinute în timp record pe baza unor activităţi ce ţin de componenta ştiinţifică”.

Potrivit lui Cîmpeanu, până joi s-au vaccinat aproape 153.000 de cadre didactice, dar de două săptămâni progresele sunt lente. În total, sunt 350.000 de angajaţi în sistem.

„Am solicitat ca element de sprijin ca fiecare şcoală să desemneze o persoană care să asigure asistenţă tehnică pentru înscriere în platforma de vaccinare a celor care doresc acest lucru”, a mai spus ministrul Educaţiei.

Ministrul Educaţiei a mai spus că pentru el este greu de înţeles de ce retincenţa la vaccinare vine din partea unor persoane care au beneficiat de educaţie.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici