Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani

  • Compania Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani.
  • Studiul este realizat pe un eşantion de 6.750 de copii din Statele Unite şi Canada.
  • Alte studii privind vaccinul Moderna sunt în desfăşurare la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani.
1298 afișări
Imaginea articolului Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani

Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani

Compania americană Moderna a început studiile vaccinului Covid-19 pe mii de copii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 11 ani, a declarat într-un comunicat marţi, 16 martie, notează Le Figaro.
 
Acest studiu clinic implică un total planificat de 6.750 de copii din Statele Unite şi Canada, care produce deja un vaccin anti-Covid pentru adulţi administrat în două doze separate la interval de patru săptămâni. Vaccinul Moderna este autorizat în prezent pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, în America de Nord, Uniunea Europeană şi alte câteva ţări, inclusiv Israel şi Singapore.
 
Acest studiu, pentru care au început să fie injectate primele doze, va face posibilă studierea „siguranţei, toleranţei, producerea de efecte adverse şi eficacitatea vaccinului,” a declarat compania.
 
În primul rând, vor fi studiate două concentraţii diferite pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 2 şi 11 ani şi trei concentraţii (inclusiv una chiar mai mică) pentru copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi mai puţin de 2 ani. Odată determinată cea mai bună doză, altor copii li se va administra un placebo, care va compara grupul vaccinat cu cel nevaccinat. Copiii vor fi urmăriţi timp de 12 luni după a doua injecţie.
 
Începând cu luna decembrie, sunt în desfăşurare alte studii privind vaccinul Moderna la adolescenţi cu vârste cuprinse între 12 şi 18 ani. Acest proces are aproximativ 3000 de participanţi. Vaccinul Moderna se bazează pe o tehnologie recentă, ARN messenger.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici