Nelu Tătaru: Am putea extinde restricţiile pentru toţi cei care vin în România, dinspre Italia

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, după confirmarea noului coronavirus la bărbatul din Bucureşti, care a venit de la Roma, „zonă necontaminată”, şi a ajuns pe Aeroportul Otopeni, că sunt discuţii pentru extinderea zonei de restricţie la pasagerii din toată Italia.

3315 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru: Am putea extinde restricţiile pentru toţi cei care vin în România, dinspre Italia

Nelu Tătaru: Ne gândim să extindem restricţiile pentru toţi cei care vin în România dinspre Italia

„Dacă se mai repetă un astfel de caz, ne gândim ca începând de mâine (duminică - n.r.) să extindem această zonă la toată Italia (...), această atenţionare şi această zonă galbenă. Toţi cei care vor veni de acolo, din Italia, vor intra în izolare”, a declarat, sâmbătă, la Digi TV, Nelu Tătaru.

Potrivit acestuia, cazul confirmat în Bucureşti este „tot un caz de import, ţinând că vine din Italia” şi au fost identificaţi toţi contacţii lui în Bucureşti, în perioada de timp de la întoarcerea sa din Roma, în data de 27 februarie.

Secretarul de stat din MS a mai spus că urmează să fie identificaţi şi contacţii din avionul de pe 27 februarie, care a aterizat pe Aeroportul Otopeni, iar ancheta se va derula pentru fiecare în parte.

Cel de-al 12-lea caz de infectare cu noul coronavirus a fost confirmat la nivel naţional, au anunţat reprezentanţii Grupului de Comunicare Strategică privind situaţia COVID-19 în România. E vorba despre un bărbat din Bucureşti, de 49 de ani întors pe 27 februarie din Italia, dintr-o zonă neafectată.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici