Nelu Tătaru: Analizăm desemnarea unei maternităţi pentru preluarea persoanelor cu noul COVID-19

  • Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că se analizează desemnarea unei maternităţi care să preia persoane cu noul COVID-19.
  • În prezent, în Capitală, Spitalul Colentina şi Institutul Matei Balş fac faţă cazurilor.
  • Cele trei instituţii au împreună o capacitate de 1.000 de locuri.
212 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru: Analizăm desemnarea unei maternităţi pentru preluarea persoanelor cu noul COVID-19

Nelu Tătaru: Analizăm desemnarea unei maternităţi pentru preluarea persoanelor cu noul COVID-19

Nelu Tătaru a declarat la Digi24 că Spitalul Colentina şi Institutul Matei Balş au împreună o capacitate de peste 1.000 de locuri, însă se analizează, marţi dimineaţa, ca şi o maternitate să poată prelua cazuri de coronavirus.

„Facem, în această dimineaţă (marţi – n.r.), şi analiza pentru a desemna o maternitate care să preia persoane cu coronavirus”, a spus Tătaru.

Întrebat despre perioada de vârf în privinţa îmbolnăvirilor, secretarul de stat a precizat că totul ţine de măsurile de izolare impuse.

„Din scenariul şi studiile făcute, comparativ cu evoluţiile din China şi Europa, acest vârf ţine foarte mult de izolare, dacă vom respecta izolarea. Acel vârf va fi mai mic şi nu vom atinge acea cifră care să ne facă să forţăm un pic sistemul sanitar. Atâta timp cât nu vom respecta aceste măsuri, vârful va fi violent şi atunci vom avea şi o transmitere comunitară accentuată”, a mai spus Tătaru.

Numărul persoanelor confirmate cu noul coronavirus creşte la 184, cu 16 mai multe faţă de ultima raportare, potrivit informării de marţi dimineaţa a Grupului de Comunicare Strategică.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici