Nelu Tătaru spune că majoritatea cazurilor noi de COVID-19 sunt persoane aflate deja în carantină

Secretarul de stat din Ministerul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, miercuri, că majoritatea celor 29 de noi cazuri de infecţie cu noul coronavirus confirmate în România, sunt persoane aflate în carantină sau contacţi ai celor îmbolnăviţi.

1153 afișări
Imaginea articolului Nelu Tătaru spune că majoritatea cazurilor noi de COVID-19 sunt persoane aflate deja în carantină

Majoritatea cazurilor noi de COVID-19 sunt persoane aflate în carantină

„Sunt 29 de cazuri de persoane confirmate pozitiv. Sunt majoritatea cazuri din carantină. Testăm toate cazurile din carantină şi repetăm aceste teste a 12-a şi a 13-a zi”, a declarat Tătaru la Digi 24.

Secretarul de stat a mai spus că în cursul zilei de miercuri ar mai putea fi externate persoane, deoarece urmează să se mai facă teste de verificare în cazul celor internaţi care se apropie de a 14-a zi.

În ceea ce priveşte cazurile noi, confirmate miercuri, Tătaru spune că aceştia sunt contacţi ai celor bolnavi şi majoritatea sunt în carantină.

„Sunt contacţi ai celor din Iaşi, dar majoritatea sunt cei aflaţi în carantină, cam pe tot cuprinsul ţării. Majoritatea în zona de vest”, a mai spus secretarul de stat.

De asemnea, 17 persoane au fost transferate la spitalul Victor Babeş din Bucureşti ca fiind contacţi ai poliţistului de la Gerota.

Tătaru a mai spus că medicii infectaţi sunt „într-o starea stabilă, majoritatea sunt asimptomatici sau au simptome uşoare”.

„Noi am testat cam tot ce a fost caz suspect. Mă refer la cei din carantină în prima a 12 şi a 13-a zi, celor din izolare care prezintă simptomatologie, celor care sunt contacţi sau contacţii contacţilor şi celor internaţi cărora le facem teste până la 14 zile sau cât ţine boala”, le-a răspuns secretarul de stat care spun că în România numărul cazurilor este atât de mic deoarece se fac puţine teste.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici