Normalitatea este încă departe în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”

Shanghai a atins marţi mult aşteptata bornă de trei zile consecutive fără noi cazuri de COVID-19 în afara zonelor de carantină, dar majoritatea locuitorilor vor trebui să mai suporte izolarea încă o vreme înainte de a-şi relua viaţa mai normală, scrie Reuters.

224 afișări
Imaginea articolului Normalitatea este încă departe în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”

Normalitatea este încă departe în Shanghai, în ciuda statutului „zero COVID”

Pentru alte oraşe din China care au fost sub izolare, o a treia zi fără cazuri noi în comunitate înseamnă de obicei statutul "zero COVID" şi începutul ridicării restricţiilor.

Polul comercial de 25 de milioane de locuitori a stabilit luni cel mai clar calendar de până acum pentru ieşirea din izolarea aflată acum în a şaptea săptămână, însă planul a fost primit cu scepticism de mulţi locuitori care au văzut izolarea prelungită în repetate rânduri.

"Normalitatea este foarte departe", a declarat un locuitor din Shanghai încă blocat acasă.

Shanghai intenţionează să reia activităţile în aer liber în etape, unele magazine urmând să se redeschidă săptămâna aceasta, dar majoritatea restricţiilor de circulaţie rămânând în vigoare până la 21 mai, după care transportul public şi alte servicii vor fi reluate treptat.

Până în iunie, izolarea ar trebui să fie ridicată, dar rezidenţilor li se va cere în continuare să se supună frecvent unor teste.

Nu era clar câte magazine s-au redeschis săptămâna aceasta, dar, ca un semn pozitiv, aplicaţiile de livrare au arătat mai multe opţiuni pentru ca oamenii să poată comanda.

În general, Shanghai a raportat mai puţin de 1.000 de cazuri noi pentru 16 mai, toate în interiorul zonelor aflate sub cele mai stricte controale.

În zonele relativ mai libere, cele monitorizate pentru a evalua progresul în eradicarea epidemiei, nu au fost găsite cazuri noi pentru a treia zi.

Politica intransigentă a Chinei de "zero COVID" a supus sute de milioane de consumatori şi de lucrători la diverse restricţii.

Datele din această săptămână au arătat ravagiile provocate în economie de închiderea Shanghaiului şi de restricţiile impuse în zeci de alte oraşe mari, vânzările cu amănuntul şi producţia industrială scăzând în aprilie în cel mai rapid ritm din ultimii peste doi ani.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
shanghai,
covid,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici