Video Nu au mai mâncat de trei zile.14 români sunt în greva foamei pe un vas de croazieră

  • 14 români sunt de trei zile în greva foamei pe un vas de croazieră, ancorat în portul Miami
  • Ei se află de 2 luni pe mare şi vor să se întoarcă acasă
  • Compania Royal Caribbean a amânat până acum de mai multe ori repatrierea românilor
804 afișări

Vor să vină acasă. 14 români nu au mai mâncat de 72 de ore. Sunt membri de echipaj pe nava de croazieră “Navigator of the Seas”, ancorată în portul Miami, şi au intrat în greva foamei încă de vineri, după ce angajatorul nu a reuşit să le asigure repatrierea în România. Oamenii au ajuns la capătul puterilor. Sunt izolaţi pe apă de aproape două luni.

“În acest moment, ne simţim ca nişte ostatici. Această companie trebuie să înţeleagă că nu suntem cutii de conserve pe care poate să le mute de colo colo“, a declarat pentru publicaţia Miami Herald, unul dintre români sub protecţia anonimatului.

Compania Royal Caribbean i-a transferat pe români de pe nava pe care lucrau, Anthem of the Seas, pe noua ambarcaţiune miercurea trecută, sub pretextul că de aici vor pleca spre România pe 16 mai. Pentru ca planurile să se schimbe după numai o zi. Oamenii au aflat că de aici vor fi transferaţi pe o altă navă, ancorată în Barbados, şi abia pe 21 mai vor pleca înapoi, în ţară.

“Abia mă pot da jos din pat dimineaţa. Nava asta rămâne două zile în Miami. De ce nu ne trimit un avion? “

Românii spun că vor rămâne în greva foamei până când Royal Caribbean le va oferi o dovadă concretă că vor fi repatriaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici