O primărie a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici

  • Primăria oraşului Turda, judeţul Cluj, a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici cu care ar putea intra în contact cetăţenii.
  • Măsura a fost luată pentru prevenirea răspândirii coronavirusului.
  • Conducerea oraşului face apel la persoanele vârstnice să rămână în această perioadă la domiciliu.
938 afișări
Imaginea articolului O primărie a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici

O primărie a dispus dezinfectarea icoanelor şi a mobilierului din biserici

Potrivit unui comunicat al Primăriei Turda transmis, marţi, s-a decis limitarea accesului vizitatorilor în Salina Turda, astfel încât să nu se depăşească numărul de 200 de persoane aflate simultan în mină.

„Marţi a avut loc şedinţa Comitetului de Urgenţă iar la nivelul municipiului Turda s-au luat mai multe măsuri pentru prevenirea răspândirii coronavirusului. Astfel, s-a decis închiderea Teatrului Naţional Aureliu Manea până la finalul lunii, iar actorii şi regizorii vor participa doar la repetiţii, închiderea creşelor, limitarea accesului vizitatorilor la Salina Turda astfel încât să nu depăşească 200 de persoane aflate simultan în mină. S-a mai dispus dezinfectarea icoanelor de cult şi a mobilierului existent din lăcaşurile de cult, cu care ar putea intra în contact cetăţenii sau dezinfectarea mijloacelor de transport în comun zilnic”, se arată în comunicat.

De asemenea, toate Direcţiile Primăriei Turda şi societăţile comerciale municipale, în special cele care au relaţii cu publicul, vor achiziţiona şi folosi permanent dezinfectanţi, fiind redusă şi activitatea centrului de zi pentru vârstnici din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială.

„S-a mai decis înlocuirea hranei calde cu hrană rece către beneficiarii cantinei sociale din subordinea Direcţiei de Asistenţă Socială şi au fost pregătite spaţiile necesare pentru carantină eventualelor persoane care s-au reîntors din zonele epidemice sau care au venit în contact cu persoanele bolnave. Aceste spaţii se află în clădirea internatului unui colegiu în care în momentul de faţă nu există persoane. De asemenea, au fost amenjate 3 spaţii speciale în Spitalul Municipal Turda, pentru carantinarea persoanelor depistate pozitiv cu COVID – 19”, se mai arată în comunicatul Primăriei Turda.

Conducerea oraşului face apel la persoanele vârstnice să rămână în această perioadă la domiciliu şi să evite deplasările de orice fel.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici