O ţară din Oceania primeşte turişti după aproape 2 ani

Fiji, ţara insulară din Oceania, şi-a deschis graniţele, după ce, în martie 2020, a decis să închidă din cauza coronavirusului. Primii turişti care au ajuns în ţara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia.

388 afișări
Imaginea articolului O ţară din Oceania primeşte turişti după aproape 2 ani

O ţară din Oceania primeşte turişti după aproape 2 ani

După aproape doi ani, Fiji şi-a redeschis graniţele. Primii turişti care au ajuns în ţara insulară din sudul Pacificului au venit din Australia.

Recunoscută pentru plajele sale cu nisip alb şi cele peste 330 de insule, Fiji şi-a închis graniţele în martie 2020, în condiţiile în care turismul reprezintă 40% din economia ţării.

Peste 10% din populaţie a rămas fără loc de muncă de la începutul pandemiei.

„Cum ar putea cineva să nu sărbătorească, după 20 de luni în care avem primii călători care vin în ţară? E un moment emoţionat”, spune Isei Tudreu, CEO al aeroportului din Fiji, potrivit AP.

Turiştii care ajung în micuţul stat din Oceania trebuie să fie vaccinaţi, dar şi testaţi. În plus, vor petrece primele trei zile ale sejurului într-o locaţie desemnată, însă vor avea acces în barurile şi restaurantele hotelurilor.

75.000 de turişti şi-au rezervat deja vacanţa în Fiji pentru următoarele două luni.

„Din punctul nostru de vedere, noua noastra campanie se numeşte Deschişi către fericire şi spune totul despre ce se întâmplă în Fiji. Vrem ca oamenii să se simtă cu adevărat în siguranţă, dar, în acelaşi timp, vrem ca oamenii să se poată bucura şi să uite de nebunia din lume şi să aibă o vacanţă memorabilă în Fiji”, a spus, la rândul său, Brent Hill, director executiv turism.

În Fiji, 90% din populaţia ţării a primit ambele doze de vaccin.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
fiji,
turism,

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici