Oamenii aflaţi în autoizolare vor avea costurile decontate. Şeful DSU: Bineînţeles, de la caz la caz

  • Raed Arafat a anunţat că în proiectul de hotărâre care va fi emis de Guvern vor fi incluse şi persoanele care se află în autoizolare la domiciliu.
  • Secretarul de stat în MAI a spus că celor care nu pot acoperi costurile le vor fi decontate sumele pentru masă.
  • „Bineînţeles, de la caz la caz”, a spus Arafat.
2432 afișări
Imaginea articolului Oamenii aflaţi în autoizolare vor avea costurile decontate. Şeful DSU: Bineînţeles, de la caz la caz

Oamenii aflaţi în autoizolare vor avea costurile decontate

„Referitor la decontarea cheltuielilor de carantină există deja un proiect de hotărâre care va fi emis de Guvernul României, la propunerea Ministerului Sănătăţii, privind procedura de decontare”, a declarat Raed Arafat, într-o conferinţă de presă susţinută duminică la sediul MAI.

El a adăugat că a solicitat şi includerea persoanelor aflate în autoizolare pentru a le fi decontate cheltuiele, oameni cărora trebuie să li se asigure masa în acea perioadă de 14 zile.

„Am solicitat şi există sprijin în acest sens să includem şi persoanele aflate în izolare, dacă ele nu pot să se autosusţine şi atunci să se poată deconta costurile şi pentru cei care sunt în autoizolare şi cărora trebuie să li se asigure masa şi sprijinul în timpul autoizolării. Bineînţeles de la caz la caz”, a conchis Arafat.

Raed Arafat a anunţat, duminică, o serie de măsuri fără precendent în România, în contextul răspândirii coronavirusului. Astfel, evenimentele care adună mai mult de 1.000 de oameni, dar şi vizitarea bolnavilor în spitale şi accesul studenţilor în unităţi medicale, vor fi interzise. Citeşte continuarea... 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici