Omicron. Evoluţia rapidă a noii tulpini a fost demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale din Africa de Sud. Cercetător român din SUA: „Purtaţi masca!”

  • Evoluţia rapidă a variantei Omicron a fost demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale din Pretoria, Africa de Sud.
  • Cristian Apetrei, profesor de Boli Infecţioase şi Microbiologie şi membru în Centrul pentru Cercetarea Vaccinului şi în Programul Postuniversitar în Microbiologie şi Imunologie de la Universitatea din Pittsburgh, SUA, a analizat rezultatele unei cercetări făcute la Pretoria, în Africa de Sud.
2143 afișări
Imaginea articolului Omicron. Evoluţia rapidă a noii tulpini a fost demonstrată prin monitorizarea apelor reziduale din Africa de Sud. Cercetător român din SUA: „Purtaţi masca!”

A fost utilizată o metodă mai puţin cunoscută care presupune monitorizarea nivelurilor de virus din apele reziduale. Metoda este considerată una dintre cele mai eficiente pentru aprecierea situaţiei epidemiologice într-o regiune, a arătat Apetrei.

Cercetătorul român a studiat graficele monitorizării şi a constatat că „încărcăturile virale din apă au ajuns în numai câteva săptămâni aproape de nivelul vârfului de infecţie cu varianta Delta”.

Aceasta este una dintre cele mai bune indicaţii ale vitezei cu care se răspândeşte varianta Omicron, este concluzia specialistului.

De aceea, Apetrei le cere oamenilor să fie prudenţi. „Purtaţi masca. Odată ce intră şi începe să se răspândească, va fi practic imposibil să fie prinsă din urmă”, a precizat profesorul Cristian Apetrei.

Noua variantă a virusului SARS CoV-2 a fost identificată pentru prima dată în Africa de Sud. Ulterior, tulpina a fost descoperită şi la persoane din Europa, Australia şi America de Nord.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici