OMS: Jumătate din decesele înregistrate în Europa din cauza Covid-19 sunt în centrele de îngrijire a bătrânilor

  • Bătrânii din centrele de îngrijire reprezintă jumătate din numărul celor decedaţi din cauza Covid-19 în Europa
  • Noul coronavirus a lovit puternic în azilele şi centrele sociale în care se află persoane vârstnice sau cu probleme medicale, aceştia fiind cei mai vulnerabili
  • În ciuda faptului că personalul angajat în aceste centre a utilizat echipament de protecţie, numărul infectărilor creşte de la o zi la alta.
851 afișări
Imaginea articolului OMS: Jumătate din decesele înregistrate în Europa din cauza Covid-19 sunt în centrele de îngrijire a bătrânilor

OMS raportează că jumătate din decesele înregistrate în Europa din cauza Covid-19 sunt din azile de bătrâni

Directorul Biroului Regional pentru Europa al OMS, Hans Kluge, a declarat că este mult prea devreme pentru relaxarea restricţiilor impuse de pandemia de coronavirus.

Rezidenţii plasaţi în centrele de îngrijire de lungă durată reprezintă jumătate din decesele cauzate de coronavirus în Europa, conform Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. Aceasta este o tragedie umană de neimaginat.

Grupurile vulnerabile de oameni nu pot rezista în faţa noului coronavirus. Chiar dacă centrele şi-au asigurat personalul cu echipamente de protecţie, acest lucru nu garantează că virusul nu va fi transmis sub o formă sau alta.

Şefii centrelor s-au plâns de absenţa echipamentelor de protecţie şi de preţul supraestimat al acestora de când pandemia a erupt.

Hans Kluge este de părere că îngrijitorii sunt deseori suprasolicitaţi, neplătiţi şi le lipsesc echipamente vitale cu care să se protejeze pe ei şi pe cei de care au grijă, arată într-un reportaj cei de la ITV.

 

Sursa foto: profimedia
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici