OMS schimbă denumirea tulpinilor de coronavirus. Ce reprezintă coronavirus Alpha, Beta, Gamma sau Delta

  • Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a anunţat un nou sistem de denumire pentru variantele Covid-19.
  • De acum înainte, OMS va folosi literele greceşti pentru a se referi la variantele detectate pentru prima dată în ţări precum Marea Britanie, Africa de Sud şi India.
  • De exemplu, varianta britanică este etichetată ca Alpha, ca Beta cea sud-africană şi cea indiană ca Delta.
1041 afișări
Imaginea articolului OMS schimbă denumirea tulpinilor de coronavirus. Ce reprezintă coronavirus Alpha, Beta, Gamma sau Delta

OMS redenumeşte noile variante ale coronavirusului cu litere greceşti

OMS a spus că acest lucru a fost introdus pentru a simplifica discuţiile, dar şi pentru a ajuta la eliminarea unor stigmatizări din nume.

La începutul acestei luni, guvernul indian a criticat denumirea variantei B.1.617.2, detectată pentru prima dată în ţară în octombrie anul trecut, drept „varianta indiană”, deşi OMS nu a etichetat-o ​​oficial ca atare.

„Nicio ţară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru detectarea şi raportarea variantelor", a scris pe Twitter conducătorul tehnic al OMS pentru Covid-19, Maria Van Kerkhove. Ea a solicitat, de asemenea, „supravegherea masivă” a variantelor şi schimbul de date ştiinţifice pentru a contribui la stoparea răspândirii.

Literele greceşti se vor referi atât la variantele de îngrijorare, cât şi la variantele de interes. O listă completă de nume a fost publicată pe site-ul OMS, potrivit BBC.

Aceste litere greceşti nu vor înlocui numele ştiinţifice existente. Dacă sunt identificate oficial mai mult de 24 de variante, sistemul nu mai are litere greceşti şi va fi anunţat un nou program de denumire, a declarat Van Kerkhove.
 
Luni, un cercetător care a sfătuit guvernul britanic a spus că ţara se află în stadiile incipiente ale unui al treilea val de infecţii cu coronavirus, parţial condus de Delta sau varianta indiană.
 
Se crede că se va răspândi mai repede decât varianta Alpha (Marea Britanie; Kent), care a fost responsabilă de creşterea numărului de cazuri din Marea Britanie în timpul iernii.
 
Între timp, Vietnamul a detectat ceea ce pare a fi o combinaţie a celor două variante. Sâmbătă, ministrul Sănătăţii din ţară a declarat că se poate răspândi rapid prin aer şi l-a descris ca fiind „foarte periculos”.
 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici