Orban cere anchetă, după ce Chiţac a fost adus la spital fără izoletă: Nimeni nu e mai presus de lege

Senatorul PNL Vergil Chiţac, diagnosticat cu coronavirus, a fost adus la spital fără izoletă. Premierul Ludovic Orban cere verificarea cazului şi sancţionarea liberalului dacă se va considera că a încălcat prevederile legii.

2508 afișări
Imaginea articolului Orban cere anchetă, după ce Chiţac a fost adus la spital fără izoletă: Nimeni nu e mai presus de lege

Orban cere anchetă, după ce Chiţac a fost adus la spital fără izoletă: Nimeni nu e mai presus de lege

„În ceea ce priveşte nedeplasarea domnului Chiţac în izoletă, cu siguranţă trebuie cercetate împrejurările în care nu a folosit izoleta şi dacă se va considera că a încălcat reglementările, legea se aplică oricărei persoane. Nimeni nu este mai presus de lege. Trebuie o cercetare care să fie efectuată în acest caz, care au fost motivele, condiţiile şi să se ia măsurile care se impun”, a spus Ludovic Orban, în cadrul unei videoconferinţe de presă.

Premierul a adăugat că se vor lua măsuri aspre pentru evitarea folosirii izoletei sau nerespectarea carantinei şi fals în declaraţii, precizând că au fost date deja sute de amenzi.

„Cu siguranţă vom lua măsuri severe contra celor care nu respectă regulile, măsurile, deciziile care sunt cuprinse în reglementările legale şi în deciziile care au fost luate de către Comitetul pentru Situaţii de Urgenţă şi care vor fi luate în cadrul stării de urgenţă. S-au dat sute de amenzi, s-au constituit dosare penale, a început cercetarea penală în cel puţin 40 de situaţii şi pe măsură ce apar astfel de situaţii vom solicita delcanşarea cercetării penale”, a afirmat Orban, duminică, aflat în autoizolare la Vila Lac 1.

Senatorul PNL Vergil Chiţac a fost diagnosticat cu noul virus Covid-19 şi a fost adus la spital fără izoletă, aşa cum prevede legea.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici