Peste 200.000 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 8.000 de morţi la nivel global. Franţa instituie izolarea în case pentru cel puţin 15 zile / Situaţia cruntă în Italia

  • Numărul celor infectaţi cu Covid-19 a depăşit 200.000, iar peste 8.000 de oameni au murit
  • Muntenegru a confirmat primele două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul său.
  • China a anunţat, pentru a doua zi la rând, un singur caz de transmitere a virusului pe plan intern
  • Malta anunţă că, începând de sâmbătă, va suspenda zborurile către teritoriul său
10905 afișări
Imaginea articolului Peste 200.000 de cazuri de Covid-19 şi mai mult de 8.000 de morţi la nivel global. Franţa instituie izolarea în case pentru cel puţin 15 zile / Situaţia cruntă în Italia

Foto: Profimedia

UPDATE 20:00 Marea Britanie: 104 decese cauzate de coronavirus

Bilanţul epidemic a ajuns la 104 morţi în Marea Britanie şi sunt 2.626 de cazuri confirmate de infectare cu noul coronavirus, conform datelor anunţate miercuri seară de autorităţi. Citeşte continuarea...

UPDATE 19:33 Cifre cu adevărat dramatice în Italia: bilanţul epidemic a ajuns la 2.978 de morţi / Sunt 35.713 cazuri de coronavirus

Bilanţul epidemiei de coronavirus a ajuns la 2.978 de morţi în Italia, iar numărul total al persoanelor infectate până acum este de 35.713, au anunţat miercuri seară autorităţile italiene.

UPDATE ora 17:30 Primele măsuri extreme în Franţa. Izolarea în case pentru cel puţin 15 zile

Franţa a instituit izolarea generală la domiciliu pentru întreaga populaţie pentru cel puţin 15 zile. Cei care nu respectă regula vor fi amendaţi cu 135 până la 375 euro, scrie Le Figaro. Citeşte continuarea...

UPDATE ora 14:20 Malta anunţă suspendarea curselor aeriene de pasageri către teritoriul său

Guvernul Maltei a anunţat că suspendă, începând de sâmbătă, toate cursele aeriene de pasageri către teritoriul său, cu excepţia cazurilor umanitare şi a repatrierilor cetăţenilor săi, potrivit Reuters. De asemenea, transporturile aeriene de mărfuri nu vor fi restricţionate. Citeşte continuarea...

UPDATE 13:00 Peste 202.000 de oameni au fost infectaţi cu coronavirus

Numărul deceselor din cauza infecţiei cu Covid-19 a depăşit miercuri numărul de 8.000.

UPDATE ORA 12:45 China anunţă, pentru a doua zi la rând, că a înregistrat un singur caz de transmitere a infecţiei pe plan intern.

Comisia Naţională de Sănătate din China a anunţat miercuri, pentru a doua zi la rând, că a înregistrat un singur caz de infectare cu coronavirus la nivel intern, alte 12 cazuri fiind „importate”, adică persoane care au sosit din străinătate, potrivit Daily Mail. Citeşte continuarea...

UPDATE ORA 11:45 Fondul Monetar Internaţional refuză să acorde un împrumut Venezuelei, în plină pandemie

Fondul Monetar Internaţional (FMI) a respins solicitarea Venezuelei privind acordarea unui împrumut în valoare de cinci miliarde de dolari, cerut de ţara sud-americană pentru a face faţă situaţiei generate de pandemia de coronavirus, anunţă France 24. Citeşte continuarea...

UPDATE 10.00 Filipine a declarat „stare de calamitate” timp de 6 luni din cauza pandemiei de coronavirus.

Declaraţia va permite autorităţilor să se folosească din fondul naţional de rezervă, pentru a combate Covid-19.

În Filipine, au fost confirmate 187 de cazuri de infecţii şi 14 persoane au murit din cauza noului coronavirus.

UPDATE ora 08.30 Taiwan nu va mai permite străinilor să intre în ţară

Taiwan va interzice accesul în ţară pentru majoritatea străinilor. Guvernul a cerut deja oamenilor să nu mai călătorească decât dacă este necesar.

Taiwan nu va interzice accesul pentru majoritatea străinilor, ca parte a măsurile luate împotriva noului coronavirus, a anunţat Ministerul Sănătăţii.

Guvernul a cerut deja cetăţenilor taiwanezi să nu mai călătorească în străinătate decât dacă este absolut necesar.

Ministrul Sănătăţii a anunţa că toţi cei care intră în ţară vor fi puşi în carantină pentru 14 zile.

Guvernul nu a informat pentru cât timp vor fi valabile aceste măsuri.

Pe plan global, până la ora transmiterii acestei ştiri, numărul cazurilor de infecţie cu COVID-19 a ajuns la 198,018, în timp ce numărul total al deceselor a crescut la 7,948. Totuşi, la nivel mondial, 81,950 de oameni s-au vindecat, potrivit datelor oferite de Universitatea Johns Hopkins.

Italia rămâne a doua cea mai afectată ţară din lume, după China, având peste 31,500 de cazuri de coronavirus confirmate.

Canada şi Statele Unite se pregătesc să închidă frontiera pentru călătoriile care nu sunt esenţiale

Canada şi Statele Unite ale Americii sunt în faza avansată de finalizare a unui acord prin care îşi vor închide graniţa comună pentru călătoriile care nu sunt esenţiale, măsura fiind de natură să încetinească răspândirea coronavirsului, scrie CBC Canada.

Conform surselor consultate de jurnaliştii CBC Canada, planul de închidere a frontierei este finalizat şi ar putea fi anunţat în cursul zilei de miercuri.

Odată finalizat, acordul ar închide graniţa turiştilor şi cumpărătorilor, permiţând totuşi canadienilor să se întoarcă acasă. Documentul ar putea permite un anumit trafic comercial, pentru a se menţine aprovizionarea magazinelor, scrie sursa citată.

Măsuri sporite în Israel: Oamenii nu au voie să iasă din case decât dacă este „absolut necesar”

Guvernul a extins, marţi, restricţiile asupra populaţiei israeliene, deoarece numărul cazurilor cu coronavirus a crescut la 337. Premierul Benjamin Netanyahu a promis că numărul persoanelor testate pentru această infecţie va creşte foarte mult în următoarea perioadă.

„Am început astăzi să folosim tehnologia digitală care îi detectează pe cei care vin în contact cu pacienţii cu coronavirus. Îi vom trimite pe aceşti oameni în izolare. Ei vor fi în număr mare. Izolarea nu este o recomandare - este obligatorie şi o vom aplica fără compromisuri”, a declarat Netanyahu, citat de publicaţia amintită.

De asemenea, el s-a angajat să crească semnificativ numărul de persoane testate pentru coronavirus. Liderul israelian a spus că se aşteaptă să fie făcute între 3.000 şi 5.000 de teste pe zi, comparând Israelul cu Coreea de Sud, unde 15.000 de oameni sunt testaţi zilnic.

Muntenegru anunţă primele două cazuri de infecţie cu COVID-19. Frontierele statului sunt închise

Muntenegru raportează primele două cazuri de infecţie cu coronavirus pe teritoriul său, pacientele fiind două femei care au ajuns în urmă cu 12 zile din Statele Unite şi din Spania, a declarat, marţi, premierul Dusko Markovic, citat de Reuters.

Ambii pacienţi sunt spitalizaţi, a spus Markovic jurnaliştilor.

Muntenegru a anunţat, anterior, că a închis frontierele, a oprit transportul public, a închis şcoli, cafenele şi restaurante pentru a opri răspândirea infecţiei cu coronavirus, conform sursei citate anterior.

Supermarketurile şi farmaciile sunt singurele care au rămas deschise.

Stare de urgenţă în Australia: Întrunirile publice cu mai mult de 100 de persoane, interzise. Şcolile rămân deschise

Australia a decretat stare de urgenţă, din cauza pandemiei de coronavirus. Premierul Scott Morrison a anunţat interzicerea tuturor întrunirilor care au loc în spaţii închise şi la care participă mai mult de 100 de persoane. Şcolile rămân, însă, deschise.

De asemenea, premierul a anunţat că vor fi impuse restricţii asupra modului de funcţionare a pub-urilor, cinematografelor şi restaurantelor.

„Pentru aceia dintre voi care se gândesc să plece în străinătate pentru vacanţele şcolare, nu!”, a spus Morrison.

Morrison a spus că nu va exista o soluţie pe termen scurt pentru a face faţă crizei COVID-19 din Australia şi a avertizat că „se pot pierde zeci de mii de locuri de muncă”.

Şcolile vor rămâne deschise după ce executivul din Australia s-a consultat cu experţi în sănătate.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici