Peste 40 de cazuri de tromboză în Germania. Majoritatea, raportate după vaccinarea cu AstraZeneca

  • Cei de la Institutul Paul Ehrlich au raportat 42 de cazuri de tromoboze rare în Germania.
  • Cele mai multe cazuri au fost asociate cu vaccinul AstraZeneca.
2210 afișări
Imaginea articolului Peste 40 de cazuri de tromboză în Germania. Majoritatea, raportate după vaccinarea cu AstraZeneca

Institutul Paul Ehrlich (PEI) a emis un comunicat conform căruia, până pe 2 aprilie, au fost raportate 42 de cazuri de tromboze rare în Germania. Majoritatea cazurilor sunt asociate vaccinului celor de la AstraZeneca. 35 dintre persoanele afectate sunt femei cu vârste între 20 şi 63 de ani.

Opt persoane din cele 42 au murit (cinci femei şi trei bărbaţi). PEI susţine că în rândul femeilor cu vârste cuprinse între 20 şi 59 de ani au fost observate semnificativ mai multe efecte adverse ale vaccinului.

Până pe 2 aprilie, în Germania au fost vaccinate aproximativ 14,38 de milioane de persoane. În tot acest timp au fost înregistrate 407 decese, la diverse intervale de la vaccinare, în rândul persoanelor cu vârste între 24 şi 102 ani. Intervalele de vaccinare variază de la o oră până la 40 de zile. De asemenea, în majoritatea cazurilor, pacienţii aveau una sau mai multe boli care ar fi putut influenţa decesul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici