Plaja Copacabana, acoperită de trandafiri roşii în amintirea victimelor pandemiei. „Unde am greşit?"

  • 500 de trandafiri roşii au fost aşezaţi pe plaja Copacabana
  • Campania de vaccinare a Braziliei a atins de abia 12% din populaţie
  • Brazilia înregistrează 100.000 de infectări zilnic
870 afișări
Imaginea articolului Plaja Copacabana, acoperită de trandafiri roşii în amintirea victimelor pandemiei. „Unde am greşit?"

Plaja Cobacabana

„O jumătate de milion de suflete pierdute. Unde am greşit?", este mesajul brazilienilor. Plaja Copacabana s-a „aprins” duminică, acoperită cu 500 de trandafiri roşii. Mesajul din Rio de Janeiro evidenţiază pierderea a 500.000 de brazilieni de la izbucnirea pandemiei. Ţara înregistrează 100.000 de noi infecţii şi 2.000 de decese pe zi, în timp ce campania de vaccinare a inoculat abia 12% din populaţie.

Demonstraţia de pe plaja emblematică a fost organizată de Rio de Paz, un ONG care s-a ocupat de numeroase evenimente publice. Aceştia solicită un răspuns mai eficient al guvernului cu privire la situaţia pandemică.

„Unde am greşit? Societatea trebuie să răspundă la această întrebare, deoarece, din păcate, o parte din răspuns se află la fanaticii politici necondiţionaţi care nu au arătat niciodată empatie faţă de poporul brazilian în timpul acestei pandemii”, este de părere Antonio da Costa, preşedintele Rio de Paz..

Afişarea simbolică a fost, de asemenea,  un mesaj către preşedintele Jair Bolsonaro

„Absolut, el (n.r. preşedintele Jair Bolsonaro) este de vină, politica sa extremistă, respingerea măsurilor de reducere a impactului, folosirea măştilor, respingerea vaccinurilor, propaganda împotriva acestor lucruri”, susţine Lucian Crican, manager de transport maritim.



 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici