Solidaritate  Video Poarta spre fapte bune. Un student a donat unui spital o cabină pentru dezinfectare făcută din economiile lui

  • Un student de la Craiova a construit singur o poartă pentru dezinfectare şi a donat-o Spitalului de Urgenţe
  • Tânărul de 23 de ani a cumpărat materiale din economiile lui: 2.300 de lei a costat poarta de dezinfectare pentru spital
  • Studentul din Craiova a făcut proiectul inspirat de porţile de dezinfectare pe care le-a găsit pe Internet
  • Studentul a lucrat patru zile la poarta pentru dezinfectare şi vrea să construiască mai multe astfel de cabine pentru spitalul de la Craiova
  • Voluntarii asociaţiei CERT Transilvania au donat şase porţi dezinfectante spitalelor din Cluj-Napoca, Sălaj şi Baia Mare
  • Voluntarii din Transilvania s-au inspirat din modelul porţilor de dezinfectare folosite în spitalele din China, de unde a pornit pandemia de coronavirus
  • Voluntarii de la Cluj-Napoca vor să construiască mai multe porţi dezinfectante pentru spitale, dar au nevoie de multe donaţii
1301 afișări

Fă cunoştinţă cu un erou al luptei împotriva coronavirusului! Radu Duţescu, un student în vârstă de 23 de ani de la Craiova, a făcut singur, din economiile lui, o poartă de dezinfecţie pe care a donat-o Spitalului de Urgenţă Craiova.

“Aici are un senzor şi când treci prin faţa lui declanşează pentru aproximativ 10 -15 secunde soluţia dezinfectantă.", explică Radu Duţescu.

Student la Agronomie, Radu a fost impresionat de curajul medicilor care luptă cu virusul, în ciuda lipsurilor din sistemul medical. S-a inspirat de pe internet, din metodele chinezilor şi a văzut că porţile dezinfectante sunt eficiente. 

“Mulţumim pentru iniţiativă. Este o investiţie binevenită pentru Spitalul Judeţean. / Aşteptăm astfel de iniţiative şi din partea altor persoane”,  a declarat Teodor Sas, managerul Spitalului de Urgenţe Craiova.

Aproape 2.300 de lei a cheltuit studentul pentru poarta de dezinfectare instalată la poarta spitalului de la Craiova, unde sunt trataţi bolnavii de COVID-19.

„Mă gândesc că putem să ajută toţi...şi de acasă pentru susţinerea medicilor pentru că dacă intrăm într-un colaps al medicilor o să fie foarte greu pentru toată lumea. ”, a mai precizat Radu.

Apelul lui Radu de la Craiova s-a auzit şi la Cluj-Napoca. Voluntarii din asociaţia CERT Transilvania au donat spitalelor porţi dezinfectante, create după modelul celor din China.

”Medicul din zona contaminată sau potenţial contaminată intră în cabină. Aici avem o instalaţie de pulverizare a lichidului de dezinfectare şi porneşte robinetul. ”, a declarat Dan Jecan, membru CERT Transilvania.

Şase porţi au fost donate până acum spitalelor din Cluj-Napoca, Baia Mare şi Sălaj, iar voluntarii lucrează la construcţia altor 30 de cabine pentru dezinfectare.

”Costurile pe care le avem cu o asemenea poartă sunt undeva la 1.000 de lei. Avem capacitatea să producem până la 50 pe zi, dar depindem de bugetul pe care reuşim să îl strângem din donaţii.”, a mai precizat Dan Jecan.

Dacă vrei să ajuţi şi tu medicii în lupta cu virusul letal, poţi să iei legătura cu voluntarii CERT Transilvania pe pagina lor de Facebook şi să donezi bani pentru cabinele de dezinfectare.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici