Prima ţară care este pe punctul de a-şi imuniza întreaga populaţie. „Peste 70% din populaţie urmează să fie vaccinată până la jumătatea lunii martie”

  • Republica Seychelles vrea să devină prima ţară care atinge imunitatea colectivă.
  • Preşedintele Wavel Ramkalawan a declarat că peste 70% din populaţie ar urma să fie vaccinată până la jumătatea lunii martie.
  • Wavel Ramkalawan a spus că este esenţial ca ţările bogate să ajute ţările mai sărace să achiziţioneze vaccinuri.
1040 afișări
Imaginea articolului Prima ţară care este pe punctul de a-şi imuniza întreaga populaţie. „Peste 70% din populaţie urmează să fie vaccinată până la jumătatea lunii martie”

Prima ţară care este pe punctul de a-şi imuniza întreaga populaţie

Imunitatea colectivă este atunci când suficient de mulţi oameni au imunitate, fie în urma vaccinării, fie în urma infectării anterioare, pentru a opri răspândirea necontrolată a virusului.

Ţara ar trebui să poată fi redeschisă pentru turişti, a spus Wavel Ramkalawan, adăugând că trebuie să se ia totuşi măsuri de precauţie. „Nu trebuie să credem că vaccinul este soluţia pentru toate. Trebuie să fim conştienţi în continuare, mă refer la purtarea măştilor, la distanţarea socială", a spus el, adăugând că este esenţial ca ţările bogate să ajute ţările mai sărace să achiziţioneze vaccinuri, potrivit AfricaNews.

„Vaccinarea este doar prima parte a procesului, dar apoi trebuie să mergem mai departe. Deci, lumea trebuie să se unească pentru a rezolva această problemă".

Nimeni nu ştie cu siguranţă care este pragul de imunitate colectivă pentru coronavirus, deşi mulţi experţi spun că este de 70% sau mai mare. Dar locuitorii şi cadrele medicale par încrezători că naţiunea insulară poate obţine imunitatea colectivă cât mai curând.

„Cred că Seychelles va fi capabil să obţină imunitatea colectivă, deoarece poporul vrea să fie vaccinat, este dornic să fie vaccinat, aşa că până la sfârşitul lunii aprilie, martie sau aprilie, vom putea să ne atingem pragul de imunitate", a spus asistenta medicală Amelie Richmond.

Rezidentul Khamis Juma a spus: „Dacă vom accepta cu toţii vaccinul, atunci cu siguranţă lucrurile vor fi bune. Vom reveni în afaceri".

Seychelles a înregistrat peste 2.600 de cazuri COVID-19 şi 11 decese, potrivit Universităţii Johns Hopkins.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici