Prima ţară din UE în care a ajuns vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid

  • Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19 au sosit marţi, 16 februarie în Ungaria.
  • Dozele primite permit vaccinare a 275.000 de persoane.
  • Autoriţăţile sanitare din Ungaria au aprobat vaccinul chinezesc la sfârşitul lunii ianuarie.
1790 afișări
Imaginea articolului Prima ţară din UE în care a ajuns vaccinul chinezesc Sinopharm împotriva Covid

Foto: Profimedia

Primele 550.000 de doze de vaccin chinezesc Sinopharm împotriva Covid-19 au sosit marţi, 16 februarie în Ungaria, singura ţară din Uniunea Europeană care l-a aprobat, a anunţat guvernul lui Viktor Orban, care utilizează şi serul Sputnik V, notează Le Figaro.
 
Avionul de stat maghiar, care plecase cu o zi înainte la Beijing, a aterizat pe aeroportul din Budapesta la prânz, cu dozele care vor permite vaccinarea a 275.000 de persoane.
 
"Datorită cooperării cu guvernul chinez, suntem prima ţară din UE care a primit vaccinul Sinopharm. Încercăm să salvăm vieţi şi să menţinem economia, aceasta este o zi importantă pentru Ungaria," a declarat Tamas Menczer, secretar de stat pentru Afaceri Externe. 
 
Autorităţile farmaceutice maghiare (OGYEI) dăduseră undă verde acestui vaccin la sfârşitul lunii ianuarie, anunţând în acelaşi timp o comandă pentru 5 milioane de doze. Centrul Naţional pentru Sănătate Publică (NNK) trebuie să efectueze acum teste şi, odată cu aprobarea acestuia, vaccinul poate fi administrat populaţiei.
 
Ungaria a aprobat, de asemenea, şi vaccinul rusesc luna trecută, folosit de vineri în ţara de 9,8 milioane de locuitori. Cu această ocazie, premierul Orban a criticat încă o dată procesul de validare şi cumpărare a vaccinurilor de către UE, considerat prea lent. „În fiecare zi pe care am petrece-o aşteptând Bruxelles-ul, am pierde o sută de vieţi maghiare. De ce ar trebui să credem că experţii europeni sunt mai deştepţi decât noi, am încredere mai mare în experţii maghiari,” a spus Orban.
 
Serbia este pe primul loc în Europa la vaccinare cu serurile chinezeşti şi ruseşti. Viktor Orban a promis că până la sfârşitul lunii mai, Ungaria va avea cu 3,5 milioane mai mulţi oameni vaccinaţi decât în ​​orice altă ţară din UE.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici