Primele informaţii despre italianul infectat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul a fost în Craiova / Reacţia MAI: A fost declanşată o anchetă epidemiologică

  • Ministerul Afacerilor Externe informează că cetăţeanul italian, de 71 de ani, infectat cu noul coronavirus şi internat într-un spital din Rimini, a vizitat Craiova
  • Bărbatul a fost în oraş în perioada 18-22 februarie.
  • El a vizitat rudele soţiei sale, care este cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri.
12739 afișări
Imaginea articolului Primele informaţii despre italianul infectat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul a fost în Craiova / Reacţia MAI: A fost declanşată o anchetă epidemiologică

Primele informaţii despre italianul infectat cu coronavirus care a vizitat recent România. Bărbatul a fost în Craiova

„Bărbatul are cetăţenie italiană şi, potrivit informaţiilor disponibile la acest moment, a fost în România, în Craiova, în perioada 18-22 februarie. În această perioadă bărbatul a vizitat rudele soţiei sale, cetăţean român, şi a avut mai multe întâlniri de afaceri”, au transmis reprezentanţii MAE, printr-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.

Sursa citată a adăugat că „autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie, urmând a fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz”.

Un cetăţean italian care vizitase recent România a fost diagnosticat marţi cu coronavirus. Bărbatul, în vârstă de 71 de ani, este din Cattolica şi este internat la un spital din Rimini.

Publicaţia Il Resto del Carlino scrie că este vorba despre primul caz de coronavirus în provincia Rimini.

Bărbatul s-a întors în Italia dintr-o călătorie în România weekendul trecut, tuşea şi era răcit, motiv pentru care a mers la urgenţa Spitalului Cattolica. Ulterior a fost dus la Rimini, unde testul a ieşit pozitiv.

În total au fost înregistrate 23 de cazuri de infecţie până acum în regiunea Emilia-Romagna.

Streinu-Cercel: Riscul să fi fost contagios e foarte mic

Managerul Institutului de Boli Infecţioase „Matei Balş”, Adrian Streinu-Cercel, a explicat că riscul ca italianul diagnosticat cu coronavirus să fi fost contagios în perioada în care s-a aflat în România este foarte mic, având în vedere că boala s-a manifestat la două zile după ce a plecat din ţară.

„Riscul de a transmite pe teritoriul României este foarte mic pentru că, fiind în perioada de incubaţie. Ştim cu toţii că această perioadă este de până la 14 zile. S-a aflat, într-adevăr pe teritoriul României în perioada de incubaţie, dar fără să aibă potenţial de transmitere. Debutul bolii a avut loc la 48 de ore după ce a ajuns pe teritoriul Italiei, ca atare riscul să fi fost contagios pe teritoriul României este foarte mic”, a spus, într-o intervenţie telefonică la Digi 24, Streinu-Cercel.

MAI, despre italianul infectat care a vizitat România: A fost declanşată anchetă epidemiologică
 
Ministerul Afacerilor Interne a anunţat, referitor la italianul infectat cu noul coronavirus care a vizitat România, că a fost declanşată o anchetă epidemiologică pentru a identifica exact toate persoanele cu care a intrat în contact bărbatul.
 
„Referitor la cazul cetăţeanului italian depistat pozitiv cu virusul COVID-19, potrivit informaţiilor deţinute la acest moment, inclusiv în baza datelor furnizate autorităţilor române de Protecţia Civilă Italiană, rezultă că bărbatul a aterizat pe aeroportul din Craiova în data de 18 februarie a.c.”, au precizat reprezentanţii MAI, într-un comunicat de presă remis, marţi, MEDIAFAX.
 
Sursa citată mai spune că „în perioada în care acesta a fost în România, a locuit în judeţul Gorj unde a luat contact cu soacra sa şi cu alte persoane”.
 
MAI precizează că „la acest moment, s-a declanşat o anchetă epidemiologică, urmând a fi identificate cu exactitate toate persoanele cu care cetăţeanul italian a intrat în contact”.
 
Totodată, pentru fiecare dintre aceste persoane vor fi luate măsurile necesare, în funcţie de gradul de expunere, conchide sursa menţionată.

Foto: Profimedia Images

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
mae,
italian,
coronavirus

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici