Primul caz din Italia de tulpină britanică a coronavirusului a fost găsit la o pisică

  • Tulpina britanică a coronavirusului a fost descoperită la o pisică din Novara, regiunea Piemont.
1553 afișări
Imaginea articolului Primul caz din Italia de tulpină britanică a coronavirusului a fost găsit la o pisică

Primul caz de tulpină britanică a coronavirusului a fost găsit la o pisică din Italia

Tulpina a fost identificată de un laborator în analizele unei pisici din Novara, regiunea Piemont.

Este vorba despre o pisică în vârstă de opt ani, care locuieşte în zona Novara într-o casă. Simptomele respiratorii la pisică au apărut la aproximativ zece zile de la debutul bolii şi de la izolarea în casă a stăpânilor ei, scrie La Stampa.

Pisica, la fel ca stăpânii săi, este acum în curs de vindecare.

„Boala pisicii nu trebuie să genereze alarme. Din cauza bolii stăpânilor lor, animalele de companie trăiesc în medii cu încărcare virală puternică. Prin urmare, este de aşteptat ca şi animalele să ia virusul, însă nu există dovezi ştiinţifice potrivit cărora ar juca vreun rol în răspândirea bolii”, a spus Bartolomeo Griglio, şeful Prevenţiei regiunii Piemont.

Organizaţia Mondială a Sănătăţii a repetat de mai multe ori că boala la animalele de companie nu trebuie considerată ca o sursă de contaminare, ci ca un posibil vehicul. Cu alte cuvinte, nu există dovezi cu privire la transmiterea virusului de la animal la om, însă contrariul se poate întâmpla.

„Organizaţiile internaţionale care s-au ocupat de acest subiect recomandă menţinerea măsurilor de igienă de bază: spălarea mâinilor înainte şi după contactul cu animalele sau după contactul cu lucrurile acestora”, a adăugat Bartolomeo Griglio.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici