Primul medic vaccinat în Sibiu este dr. Călin Cipăian, cel care a tratat primele cazuri COVID-19 din judeţ

  • Primul medic vaccinat în judeţul Sibiu este dr. Călin Cipăian, cel care a tratat primele cazuri în judeţ, în martie: „Atunci, virusul a venit ca la război. Nu am fost atacaţi numai din faţă, a trebuit să ne ferim şi spatele”.
  • În judeţul Sibiu au ajuns joi dimineaţă 975 de doze de vaccin care au fost distribuite în şase centre de vaccinare.
1367 afișări

Dr. Călin Cipăian a declarat că a fost ales să fiu primul vaccinat în judeţul Sibiu pentru că a tratat primele cazuri.

„În 25 martie 2020, virusul a ajuns în Sibiu nu pe uşa din faţă, prin UPU, cum ne aşteptam, ci pe uşa din spate, în secţiile medicale, când de la aceeaşi adresă au venit două persoane: una cu simptomatologie digestivă şi pneumonie şi apoi soţul persoanei respective, cu pneumonie şi manifestări respiratorii. Făcând legătura între cele două persoane, mai ales că şi nora care îngrijea aceste persoane a făcut febră, dureri de gât, dureri musculare s-a cerut testarea şi s-a făcut confirmarea acestor pacienţi”, a spus dr. Călin Cipăian.

Medicul a adăugat că a fost prima lecţie pe care a învăţat-o despre virus: „Ca la război, nu eşti atacat numai din faţă, trebuie să ai grijă şi de spatele tău”.

În ceea ce priveşte motivele pentru care oamenii trebuie să se vaccineze, medicul sibian a afirmat că ne vaccinăm pentru cei dragi şi pentru cei susceptibili de a dezvolta forme severe, pentru ca nepoţii să poată să meargă la bunici, ca să poată începe şcoala în condiţii de siguranţă.

„De ce ne vaccinăm? Ca să putem să mergem la muncă, noi personalul medico-sanitar şi să tratăm şi alte boli, care nu au luat o pauză. Ne vaccinăm ca să putem munci, indiferent în ce sector, pentru că după pandemie va urma şi o criză economică şi trebuie să putem munci”, a susţinut dr. Călin Cipăian.

În judeţul Sibiu au ajuns joi dimineaţă 975 de doze de vaccin care au fost distribuite în şase centre de vaccinare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici