Problema de sănătate care te expune cel mai mult la COVID-19. "Chiar şi tinerii riscă. De asta au americanii atâtea probleme", spune epidemiologul şef din Franţa

  • Obezitatea un factor mare de risc pentru cei infectaţi cu coronavirus.
  • Acesta este motivul pentru care SUA este atât de afectată, sustine epidemiologul şef al Franţei, profesorul Jean-François Delfraissy.
  • Şi tinerii obezi riscă la fel de mult, avertizează el.
3148 afișări
Imaginea articolului Problema de sănătate care te expune cel mai mult la COVID-19. "Chiar şi tinerii riscă. De asta au americanii atâtea probleme", spune epidemiologul şef din Franţa

Epidemiologul şef al Franţei, profesul Jean-François Delfraissy susţine că obezitatea este un factor de risc major pentru cei infectaţi cu noul coronavirus. În total, în Franţa sunt 17 milioane de persoane din totalul de 67 de milioane aflaţi în grupa de risc major, vârste înaintate, cu condiţii pre-existente sau obezi.

"Virusul acesta este groaznic, poate să lovească şi tinerii, mai ales pe cei obezi. Cei care sunt supraponderali trebuie să fie atenţi. Din acest motiv suntem ingrijoraţi pentru prietenii noştri din America, unde problema cu obezitatea este bine cunoscută şi vor avea probleme mai ales din cauza obezităţii", a declarat profesorul francez.

Rata mortalităţii pentru tinerii bolnavi de COVID-19 este de 2%, dar aceasta creşte la 14% pentru cei cu probleme de sănătate, cum ar fi obezitatea.

Franţa are peste 110.000 de persoane infectate, însă e prea puţin pentru a obţine imunitatea de turmă. Pentru asta, ar trebui ca 50-60% din populaţie să fie infectată cu noul coronavirus. "Datele iniţiale arată că numărul oamenilro care au dezvoltat imunitate este mai mic decât ne-am imaginat, la 10-15%", a mai spus medicul veteran, care a condus cercetările în Franţa despre Ebola şi SIDA.


 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici