Video Proteste împotriva măsurilor sanitare în mai multe oraşe din ţară. Peste 11.000 de persoane au protestat în Capitală

  • Protest în Bucureşti împotriva măsurilor sanitare în ziua în care s-a înregistrat un nou record de infectări.
  • Peste 11.000 de persoane au participat la manifestaţile din Capitală.
  • Protestatarii au solicitat ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid.
  • Proteste mai mici au avut loc şi la Cluj Napoca, Iaşi şi Craiova.
24420 afișări

UPDATE Protestul se aproprie de final. Majoritatea manifestaţilor au plecat

UPDATE O mare parte din protestatarii din Piaţa Victoriei se află în prezent în faţa Palatului Cotroceni, în condiţiile în care preşedintele Klaus Iohannis se află în Germania. 

UPDATE Peste 11.000 de persoane protestează în Piaţa Victoriei. Traficul în zonă este blocat.

Protestatarii scandează împotriva măsurilor sanitare, a guvernului şi a preşedintelui Klaus Iohannis.

Purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, Alexandru Iacob, a spus, sâmbătă, la Aleph News, că momentan nu se aplică amenzi, deşi numărul participanţilor este cu mult mai mare faţă de limita prevăzută de lege. „Nu aş vrea să fac o estimare, pentru că nu aş vrea să greşim. Sunt mai mult de 100 de persoane, aşa cum prevede legea în situaţia de faţă. La momentul actual ne concentrăm pe siguranţa participanţilor. Avem organizatori declaraţi, aşa că ne va fi mai uşor. E important să se poarte masca şi să păstreze distanţarea. Indiferent de situaţie, noi facem recomandări. De asemenea, le recomandăm şi se delimiteze de incidente şi să anunţe echipajele de jandarmi”, a spus Alexandru Iacob.

UPDATE Participanţii au pornit, la ora transmiterii ştirii, spre Piaţa Victoriei.

Cele două proteste din Capitală sunt prezente peste 5000 de persoane.

Mai multe sute de persoane protestează şi la Cluj Napoca

Ştire iniţială

Aproximativ 3000 de persoane protestează în zona Pieţa Universităţii. Protestul împotriva măsurilor santitare a fost intens promovat pe reţele de socializare în cursul săptămânii.

Protestatarii solicită ridicarea stării de alertă, renunţarea la impunerea directă sau indirectă a vaccinării, renunţarea la folosirea certificatului verde, precum şi menţinerea unităţilor de învăţământ deschise, fără constrângeri, dar şi accesul nediscriminatori la servicii de sănătate, fără transformarea unor spitale în unităţi Covid.

O altă revendicare priveşte plafonarea preţurilor la energie electrică şi gaze naturale.

Un protest mai mic are loc simultan în Piaţa Victoriei.

 

Măsurile în vigoare în Capitală, unde incidenţa a trecut de 8 la mie, interzic manifestaţii cu mai mult de 100 de persoane.

În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 12.590 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19).

În Capitală au fost înregistrate peste 2500 de cazuri noi de COVID-19.

Unul dintre organizatorii protestului de la Piaţa Universităţii este formaţiunea AUR:

Sursă Video: Gerge Simion/ Facebook

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici