Raed Arafat: Miercuri vor fi anunţate noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a spus, marţi seara, că după întrunirea Comitetului pentru Situaţii de Urgenţă, care va avea loc miercuri, vor fi anunţate măsuri suplimentare pentru a se împiedica răspândirea infecţiilor cu noul coronavirus.

4958 afișări
Imaginea articolului Raed Arafat: Miercuri vor fi anunţate noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

Anunţul lui Raed Arafat: Miercuri vor fi anunţate noi măsuri împotriva răspândirii coronavirusului

„Mâine (miercuri - n.red) vom veni cu măsuri în plus. Nu le pot spune. Trebuie să ne întâlnim miercuri, în Comitet pentru Situaţii de Urgenţă şi vom stabili. (...) Se poate ajunge temporar la limitarea adunărilor publice”, a spus Arafat, la Antena 3.

De altfel, conform unor oficiali din Ministerul Sănătăţii, tot miercuri ar putea fi schimbată definiţia Scenariului 2, în cadrul aceluiaşi Comitet.

Conform informaţiilor autorităţilor, primul scenariu implică între 0 şi 25 de cazuri de îmbolnăvire cu coronavirus. Următorul scenariu vizează îmbolnăvirea unui între 25 şi 100 de persoane. Următorul scenariu se activează atunci când sunt între 100 şi 2.000 de cazuri. Cel mai grav scenariu este cel în care vor fi confirmaţi peste 2.000 de bolnavi cu noul tip de virus.

În prezent, în România sunt 29 de bolnavi de coronavirus, motiv pentru care ţara noastră se află în Scenariul 2.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici