Omicron  Rafila: E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară

Ministrul Sănătăţii Alexandru Rafila a anunţat vineri că e posibil ca în zilele sau săptămânile următoare tulpina Omicron să ajungă la transmitere comunitară în România.

638 afișări
Imaginea articolului Rafila: E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară

Omicron. Rafila: E posibil ca zilele, săptămânile următoare să asistăm la o transmitere comunitară

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a prezentat vineri o evoluţie a cazurilor cu varianta Omicron înregistrate în România.

Confom acestuia, primele cazuri au început să apară la sfârşitul lunii noiembrie, începutul lunii decembrie, iar apoi au crescut rapid.

„Noi am secvenţiat aproape 200 de tulpini. (...) 30% au fost cazuri din import şi puţin peste 20% au fost cazuri fără legătură epidemiologică de călătorie şi cu caz confirmat, restul au fost cu legătură epidemiologică. Asta ce ne demonstrează, că începe să fie transmitere comunitară. În România, deocamdată e o transmitere sporadică, dar e foarte posibil ca în zilele, săptămânile urrmătoare să asistăm la o transmitere comunitară susţinută cu această nouă tulpină”, a declarat Alexandru Rafila.

Acesta a precizat că în România încă există îmbolnăviri cu tulpina Delta.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici