Rafila, neîncrezător cu privire la obiectivele campaniei de vaccinare. Care ar fi „o dată rezonabilă”, în opinia lui

Deputatul PSD Alexandru Rafila, reprezentantul României la OMS, apreciază că pragul de zece milioane de persoane vaccinate până la începutul lunii august nu poate fi atins: „O dată rezonabilă este sfârşitul lunii septembrie-începutul lunii octombrie”.

322 afișări
Imaginea articolului Rafila, neîncrezător cu privire la obiectivele campaniei de vaccinare. Care ar fi „o dată rezonabilă”, în opinia lui

Rafila, neîncrezător cu privire la obiectivele campaniei de vaccinare

„Eu nu cred că până la începutul lunii august vom atinge pragul de 10 milioane (de persoane vaccinate - n.r.). Am spus că eu cred că o dată rezonabilă este sfârşitul lunii septembrie - începutul lunii octombrie. Asta nu înseamnă că peste vară nu putem să renunţăm la anumite măsuri, pentru că, probabil, în perioada următoare incidenţa va scădea”, spune Alexandru Rafila.

El spune că ar fi bine ca autorităţile să stabilească „un obiectiv rezolabil în termeni de timp”.

„Trebuie să lucrăm pe cele două paliere - campania de informare, care trebuie să fie permanentă, şi să găsim ce îi interesează pe oameni. Adică dacă pe tineri îi interesează călătoriile, cluburile, să interacţioneze unii cu alţii, iar pe persoanele vârstince le interesează să aibă acces la servicii de sănătate, iar atunci campaniile trebuie direcţionate în fiecare zonă. Toate lucrurile astea trebui gândite. În mod evident, nu sunt elemente încurajatoare. Cred că ţinte mai rezonabile ar trebui să fie asumate şi revăzute periodic”, conchide Rafila.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici